News Flash:

Autostrada Vestului: Organizari de santier

4 Iulie 2014
1703 Vizualizari | 0 Comentarii
Incep sa se miste lucrurile si la loturile 2, 3 si 4 de pe autostrada Lugoj – Deva.

Pe loturile 2 si 3, respectiv Traian Vuia-Faget Cosevita (lot 2), limita judet Hunedoara Cosevita si pana intre localitatile Lapugiu de Jos si Dobra – nodul Gothatea, in apropiere de Ilia (lot 3) – 52 de kilometri ambele loturi - constructorii se concentreaza pe organizarea de santier, identificarea traseului si decopertarea stratului vegetal. Cele doua organzari de santier se afla - una in localitatea Colonia Mica de langa Faget si alta in localitatea Teiu, la Est de Lapugiu de Jos.

Lotul 4 – mai avansat
Mult mai avansate sunt lucrarile pe lotul patru, de la viitorul nod rutier Gothatea (Ilia) si pana la actuala autostrada din dreptul localitatii Soimus, in lungime totala de circa 20 de kilometri. „Constructorul a avansat in sensul executarii lucrarilor de sapatura, pregatirea fiundatiei de autostrada, dar si executarea de foraje pentru viiitoarele poduri si podete de pe acest lot, unele lucrari de arta fiind deja la faza de fundatie terminata, elevatie partial turnata. Se pregateste si hidroizolatia pe culeiele viitoarelor poduri”, spune Marius Popovici, inginer, consultant in domeniul constructiilor civile, hidrotehnice si rutiere.

Traseu pitoresc
Cele trei loturi (72 de kilometri) vor fi cele mai pitoresti de pe intreaga autostrada a Vestului, drumul avand traseu prin zone impadurite, incepand cu portiunea din Estul localitatii Margina, Timis, si pana la Soimus. „Acest fapt va impune si executia primelor overpass-uri ecologice pentru animalele salbatice din zona, lucrari similare celor din tarile invecinate, care asigura migratia animalelor dintr-o parte in cealalta a autostrazii”, mai spune Popovici. Lotul patru va avea traseu pe partea dreapta a Muresului, raul fiind extrem de meandrat la Nord de localitatea Dobra, cu specificatia ca pe lotul 3 constructorul va avea o provocare deosebita, in sensul necesitatii construirii unui pod peste Mures, in dreptul kilometrului 69. Termenul de finalizare a constructiilor pentru toate cele trei loturi este sfarsitul anului 2015, conform declaratiilor oficiale, in asa fel ca intreaga autostrada Sibiu-Nadlac sa fie terminata la sfarsitul anului viitor, scrie ziuadevest.ro

Galerie Foto


traian vuia faget cosevita hunedoara traseu pitoresc
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1397 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007828 (s)