News Flash:

Un nou spectacol european în orașul de pe Bega

Vara Anotimpurilor FEST-FDR la Teatrul Național din Timișoara

28 Iunie 2023
290 Vizualizari | 0 Comentarii

Teatrul Național din Timișoara găzduiește vara aceasta un nou spectacol european în cadrul Anotimpurilor FEST-FDR. În data de 7 iulie 2023, de la ora 19:00, Teatrul Național va prezenta spectacolul A GIRLS STORY, adaptare după romanul câștigătoarei Premiului Nobel pentru literatură din 2022, Annie Ernaux.

Schaubühne Berlin este un teatru de renume mondial din Germania. Mari actori, regizori și coregrafi au contribuit la definirea istoriei acestui teatru. În anul 1999, reputatul regizor Thomas Ostermeier a preluat conducerea acestui teatru, iar Schaubühne continuă să se evidențieze ca un teatru cu atitudine socio-politică, prin diversitatea manifestărilor estetice și stilistice ale regizorilor care montează aici. Spectacolul A GIRLS STORY se încadrează perfect în această direcție. Pornind de la romanul lui Annie Ernaux, o voce puternică în literatura socială și feministă, actrița Veronika Bachfischer și regizoarea Sarah Kohm aduc pe scenă povestea tinerei Annie printr-un monolog de mare intensitate, într-o abordare delicată între istoria personală și istoria epocii. Acest spectacol face parte din programul Anotimpurile FEST-FDR, inclus în traseul Vocile orașului / Atelierul Identitate, care este parte a Programului Cultural „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023”.

Spectacolul beneficiază de sprijinul Goethe Institut și al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara. Biletele sunt disponibile online pe site-ul www.tntm.ro sau fizic la Agenția „Mărășești”, situată pe strada Mărășești nr. 2. Programul de funcționare al agenției este de marți până duminică, între orele 11:00 și 19:00, iar numărul de telefon de contact este 0256 201 117.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1220 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006932 (s)