News Flash:

Valcea: Orasul Brezoi e in alerta pentru evacuare din cauza debitului crescut al raului Lotru

29 Iulie 2014
1466 Vizualizari | 0 Comentarii
Orasul valcean Brezoi se afla in zona de alerta dupa ce barajul Bradisor a deversat apele din lacul de acumulare, a declarat marti pentru AGERPRES, primarul Robert Schell.
"Lotru are un debit extrem de crescut, dupa ce cei de la barajul Bradisor au luat decizia de a deversa din lac pentru ca nu mai facea fata. Este greu, DN7A a fost strapuns de ape in trei locuri. Suntem in alerta pentru evacuare. Sa speram ca nu se ajunge aici", a precizat Schell. 

Orasul Brezoi se afla la varsarea raului Lotru in Brezoi, la iesirea din Valea Lotrului. 
DN7A Ramnicu Valcea — Brezoi — Voineasa a fost inchis in urma caderilor de pietre si a aluviunilor aduse de torentii scursi de pe versanti. 
Vicepremierul Liviu Dragnea a anuntat marti ca inundatiile au afectat grav mai multe localitati din judetele Dolj, Gorj si Valcea. 
"Orasul Brezoi este inconjurat de ape. Am vorbit cu cei de la Energie si cu cei de la Apele Romane sa intre intr-o monitorizare serioasa si de reglare a debitului din baraje pentru a nu se da drumul la apa brusc sa inundam Brezoiul. Acum incercam sa-l gasesc pe ministrul Dusa sa analizeze serios daca nu cumva este nevoie de interventia armatei la Brezoi", a afirmat Dragnea, la Antena 3. 
De asemenea, vicepremierul a anuntat ca la Novaci in judetul Gorj este o viitura foarte mare. 
"La Novaci este o problema extrem de serioasa pentru ca a fost o rupere de nori, a plouat foarte mult si este o viitura foarte mare, au fost cateva persoane izolate, inclusiv copii, s-a intervenit un elicopter si mai sunt elicoptere disponibile la solicitare. De asemenea mai sunt probleme in Valcea, la Vaideeni. S-a trimis elicopter pentru a ridica niste persoane izolate", a spus Dragnea. 
AGERPRES

orasul brezoi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1550 (s) | 33 queries | Mysql time :0.049608 (s)