News Flash:

UPDATE / Greva spontana la CFR! Trenuri oprite pe sapte regionale, intre care si Timisoara. Peste 100 de trenuri sunt afectate

22 Martie 2017
1012 Vizualizari | 0 Comentarii
tren 1
UPDATE 

Circulația unui număr de aproximativ 140 de trenuri era afectată miercuri, la ora 10:00, de protestul declanșat de o parte dintre angajații feroviari, unele trenuri fiind în parcurs, în timp ce altele nu se mai pot forma din gările terminus.

În Gara de Nord, trenurile înregistrau la ora 10:05 întârzieri de peste 120 de minute la sosiri (IR 1554 de la Ploiești Sud) și 100 minute la plecări (IR 1573 spre Galați). Casele de bilete în Gara de Nord erau închise.

CFR Călători a anunțat că persoanelor care doresc să renunțe la călătorie li se va restitui, la cerere, contravaloarea biletelor. 

O parte dintre angajații feroviari au declanșat miercuri dimineața un protest spontan, o serie de trenuri fiind oprite pe șapte regionale, mai puțin Constanța, a informat CFR SA.

"Compania Națională de Căi Ferate 'CFR' SA informează că o parte dintre angajații feroviari au declanșat un protest spontan începând cu ora 7:00, acțiune care afectează graficul de circulație al trenurilor. Călătorii sunt rugați ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informații despre întârzierile care se înregistrează în traficul feroviar la stațiile și agențiile CFR din București și din țară, la telefon 021/9521", afirmă compania.

Trenurile sunt oprite pe regionalele București, Craiova, Timișoara, Cluj, Brașov, Iași și Galați. 

STIRE INITIALA 


O parte dintre angajatii feroviari au declansat miercuri dimineata un protest spontan, o serie de trenuri fiind oprite pe sapte regionale, mai putin Constanta, a informat CFR SA
"Compania Nationala de Cai Ferate 'CFR' SA informeaza ca o parte dintre angajatii feroviari au declansat un protest spontan incepand cu ora 7:00, actiune care afecteaza graficul de circulatie al trenurilor. Calatorii sunt rugati ca inainte de efectuarea calatoriei sa solicite informatii despre intarzierile care se inregistreaza in traficul feroviar la statiile si agentiile CFR din Bucuresti si din tara, la telefon 021/9521", afirma compania.
Printre regionalele pe care trenurile sunt oprite se numara Bucuresti, Craiova, Timisoara, Cluj, Iasi si Galati.
Potrivit unui comunicat al companiei, protestul are loc in contextul in care administratia si federatiile sindicatele reprezentative se afla deja in negocieri pentru semnatare noului Contractul Colectiv de Munca 2017 — 2018, negocieri in cadrul carora conducerea CFR SA a anuntat ca in bugetul companiei pentru anul 2017 este inclusa o cresterea a fondului de salarii cu 22,5%, crestere care se va regasi, in urma negocierilor cu partenerii sociali, in salariile angajatilor.
"Mentionam faptul ca administratia a propus partenerilor sociali incheierea unui Acord pana la semnarea CCM pentru perioada 2017/2018 pentru a asigura astfel protectie sociala angajatilor, relatii de munca echitabile, precum si un cadru normal si legal de functionare a companiei dupa expirarea pe 21 martie 2017 a contractului colectiv de munca", spune CFR SA.
Conform sursei citate, conducerea CFR SA a parcurs toate etapele necesare demararii negocierilor cu federatiile sindicale reprezentative (semnatare ale contractului colectiv) si a respectat termenele legale pentru elaborarea si promovarea bugetului companiei pentru acest an, proiectul fiind deja avizat de Consiliul de Administratie (CA) si aprobat de Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) si transmis ministerelor pe circuitul de avizare si aprobare, prin emiterea hotararii de guvern.
"Compania Nationala de Cai Ferate 'CFR' SA mentine deschis dialogul social si negocierile transparente cu reprezentantii federatiilor sindicale pe marginea definitivarii Contractului Colectiv de Munca (CCM) pentru perioada 2017-2018, astazi fiind programata o noua runda de negocieri incepand cu ora 15:00. De asemenea, compania atrage atentia salariatilor ca aceasta forma de protest incalca procedurile legale, aduce grave prejudicii companiei, prin inregistrarea de pierderi financiare, si afecteaza transportul pasagerilor care si-au procurat deja biletele pentru efectuarea calatoriei, conform graficului de circulatie din Mersul Trenurilor. Compania Nationala de Cai Ferate 'CFR' SA cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de acest eveniment si ii asigura ca se depun toate eforturile astfel incat sa asiguram conditii optime de reluare a circulatiei trenurilor", se spune in comunicat.
AGERPRES

update stire initiala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1257 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007639 (s)