News Flash:

LOVITURA pentru romani! ANUNT INCREDIBIL facut de ministrul Sanatatii, Florian Bodog

21 Martie 2017
1161 Vizualizari | 0 Comentarii
florian bodog
Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat, marti, ca a fost informat de centrul de transplant din Viena ca pacientii romani nu mai pot fi primiti pentru operatii, motivul fiind legat de scaderea capacitatii centrului. Potrivit ministrului, institutia a incalcat protocolul.
"Am primit o scrisoare de la un profesor de la Viena, pe mail, nu oficial, care m-a anuntat ca din cauza scaderii capacitatii centrului, pacientii din Romania nu vor mai fi primiti la tratament. Am luat legatura cu presedintele ANT-ului. Conform protocolului, clinica din Austria nu avea dreptul sa denunte unilateral acest protocol. Prractic, toata comunicarea trebuia facuta prin Eurotransplant si am avut o discutie cu presedintele ANT care mi-a spus ca face un demers catre Eurotransplant sa avem un raspuns oficial. In mod normal, cei de la ANT trebuia sa aiba minim doua centre cu care sa lucreze, insa aceasta blocare a transplantului unilaterala este putin in afara legii", a declarat Florian Bodog, Ministrul Sanatatii.
Ministrul a mai spus ca urmeaza sa aiba o intalnire cu reprezentantii ANT si cu primarul general al Capitalei pentru a discuta problema legata de centrul de transplant. Florin Bodog a precizat ca nu este multumit de cum gestioneaza Agentia Nationala de Transplant, urmand sa evalueze activitatea institutiei.
"Problemele pentru transplantul de plamani nu se rezolva peste noapte. Urmeaza sa avem o intalnire cu toti specialistii si cu reprezentantii ANT-ului pe aceasta tema si voi avea o intalnire si cu Primarul Capitalei. In acelasi timp, noi suntem in contact si cu celelalte centre care fac transplant din Praga si Germania, dar nu pot sa dau un raspuns pana nu vorbesc cu dansii. Timpii de asteptare sunt destul de mare pentru transplant, dar noi vom depune toate eforturile pntru deblocare", a adaugat Bodog.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1257 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005125 (s)