News Flash:

UPDATE / BREAKING NEWS! OFICIAL: Ordonanta 13 a fost ABROGATA! Florin Iordache ramane ministru al Justitiei

5 Februarie 2017
1233 Vizualizari | 0 Comentarii
sorin grindeanu5
Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat duminică la Parlament că ministrul Justiţiei, Florin Iordache, nu a demisionat, afirmând că a participat la şedinţa de Guvern şi este ministru.

''A venit la şedinţă. Nu şi-a dat demisia. Este ministru'', a răspuns ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, întrebat dacă ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a demisionat în urma şedinţei de Guvern în care a fost abrogată OUG 13.

Florin Iordache şi Ministerul Justiţiei îşi asumă răspunderea pentru ce s-a întâmplat legat de scandalul privind OUG 13, a anunţat sâmbătă seara premierul Sorin Grindeanu, arătând că a existat o proastă comunicare.

''Cred că e important să mai spunem un lucru şi anume faptul că toate argumentele pe care noi le-am avut în susţinerea acestei ordonanţe n-au fost foarte bine comunicate. Din acest motiv s-a creat foarte multă confuzie, s-au creat foarte multe distorsiuni, care n-au legătură cu ceea ce până la urmă s-a adoptat. Şi de aceea Ministerul Justiţiei şi ministrul Justiţiei îşi vor asuma şi îşi asumă consecinţele'', a declarat şeful Executivului la Palatul Victoria.

Stire initiala

Guvernul a abrogat ordonanta de modificare a codurilor penale care a scos sute de mii de oameni in strada.
Abrogarea OUG 13 si desecretizarea stenogramelor sedintelor de Guvern de marti si din 18 mai 2016, cand Cabinetul Ciolos a modificat prin OUG Codurile penale,au figurat pe ordinea de zi a sedintei extraordinare a Executivului.
Guvernul a aprobat duminica abrogarea ordonantei de urgenta a Executivului privind modificarea codurilor penale, au declarat pentru Mediafax surse din interiorul Guvernului.
Decizia a fost luata in sedinta de urgenta a Executivului convocata de premierul Sorin Grindeanu.
Abrogarea OUG 13 si desecretizarea stenogramelor sedintelor de Guvern de marti si din 18 mai 2016, cand Cabinetul Ciolos a modificat prin OUG Codurile penale, figureaza pe ordinea de zi a sedintei Executivului care a inceput la ora 14.
Pe ordinea de zi mai figureaza si un memorandum cu tema ''Aprobarea declasificarii stenogramelor cuprinzand dezbaterile din sedintele Guvernului desfasurate la data de 18.05.2016 si la data de 31.01.2017''.
In sedinta din 18 mai 2016 Cabinetul Dacian Ciolos a aprobat o OUG pentru modificarea Codurilor penale, explicand ca acestea trebuie puse in acord cu decizii ale CCR.
Acesta act normativ a starnit controverse, APADOR-CH aratand ca prin cele 151 de modificari ale Codurilor operate de Cabinetul Ciolos sunt afectate grav drepturi prevazute in Constitutie.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005548 (s)