News Flash:

Tudor Chirila a protestat in strada, la Timisoara: "Suntem toti impreuna, nu se imparte tara"

4 Februarie 2017
948 Vizualizari | 0 Comentarii
chirila

In tara, aproximativ 200.000 de romani din orase mici si mari au umplut strazile si au cerut abrogarea ordonantei de urgenta care a fost data de Guvern.

Unii au ales sa apeleze la umor pentru a-si transmite mesajul, in timp ce altii s-au folosit de retelele de socializare pentru a impartasi momentele cu prietenii din mediul virtual. Indiferent de modalitatea folosita, toti spera ca protestele sa aiba efectul pe care il asteapta deja de patru zile.

Peste 30.000 de oameni au marsaluit pe marile bulevarde din Cluj Napoca si si-au strigat nemultumirile. Multi au venit inarmati cu mesaje care mai de care mai originale.

"Aveam si o bluza galbena, am pus si o poza printata si ceva banda adeziva si a iesit ceva destul de ok. As dori sa iasa toti in strada, ca nu e asa periculos. Ne putem lupta cu ciuma rosie si fara astfel de echipamente", spune un tanar cu o masca de gaze pe chip.

 

Si pentru a se face auziti, au transmis imagini in direct si pe retelele de socializare: "Sunt unii care distribuie; am si din Italia prieteni care urmaresc live. Romania este a noastra si trebuie sa iesim in strada pana ne-o recuperam."

Si cum frigul a fost greu de indurat, un restaurant le-a oferit manifestantilor o suta de litri de ceai cald si zeci de felii de pizza.


Si la Timisoara s-au adunat, din nou, nu mai putin de 25.000 de persoane. Copiii s-au fotografiat cu jandarmii, care au primit flori din partea unor tineri. Iar multimea a fost indulcita cu bomboane de un grup de protestatari. Si, in loc sa scandeze, unii au cantat lozincile.

Tudor Chirila a fost si el in piata: "Suntem toti impreuna, nu cred ca se mai imparte tara intr-un oras sau in altul. Timisoara si Bucuresti devin acelasi lucru prin voi. Problema mea vis-a-vis de aceste ordonante este ca juristii nu au apucat sa-si dea cu parerea, pentru ca am avut un simulacru de dezbatere publica, dupa care, la ceas de noapte, putin mai rau decat felul in care Iuda l-a vandut pe Iisus, ne-am trezit in fata unei publicari in Monitorul Oficial. Mie nu mi se pare normal ca aceasta ordonanta sa nu fi fost dezbatuta si razdezbatuta."

 


tudor chirila
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007141 (s)