News Flash:

Universitatea de Vest Timisoara, premiata de Marea Loja

22 Iunie 2015
1127 Vizualizari | 0 Comentarii
UVT
Universitatea de Vest Timisoara (UVT) a primit doua din cele sapte distinctii oferite pentru mediul academic de Marea Loja Nationala din Romania (MLNR) respectiv, Premiul 'Eugeniu Carada' pentru Economie si Premiul 'Spiru Haret' pentru Educatie, Mediu, IT. 
Ajunsa la cea de-a V-a editie, Gala Premiilor MLNR promoveaza si recompenseaza spiritul creator, inovator si inventiv al poporului roman in domenii vitale pentru destinul colectiv. Evenimentul este organizat in parteneriat cu Academia Romana si mediul academic. 
"Cea mai de pret resursa a unei universitati este cea umana, iar institutia pe care o reprezint se bucura de specialisti de prim rang, cu un statut special in randul profesionistilor de pe plan national si international. Rezultatele colegilor nostri, precum cele ale doamnei Dana Petcu si ale domnului Silviu Cerna, reusesc sa puna Universitatea, Timisoara si tara pe harta cercetarii mondiale. Mai mult decat atat, avem specialisti romani pe care am reusit sa-i aducem in tara, plecati fiind in Europa, SUA sau Japonia. Acum, ei lucreaza alaturi de noi si produc rezultate remarcabile", a declarat luni presei prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul UVT. 
Prof. univ. dr. Dana Petcu, profesor la Departamentul de Informatica al UVT si directorul unui spin-off de cercetare a fost premiata pentru grupul de lucrari "Cloud/Multi-Cloud Computing". Ea este cercetator in domeniul calculului distribuit si in special calculului bazat pe cloud si, in ultimii zece ani, a realizat peste 180 de lucrari si s-a implicat in peste 50 de proiecte de cercetare, dintre care 12 in coordonare. 
Prof. univ. dr. Silviu Cerna a fost premiat pentru lucrarea 'Politica Monetara', aparuta la Editura Academiei Romane, 2014. Silviu Cerna este economist, doctor in Economie cu specializare in Finante, conducator stiintific de doctorat, fost decan si sef de catedra, fost membru al Consiliului de Administratie al BNR. Este autor al unui numar de 12 carti si tratate si al unui numar de peste 250 de studii si articole stiintifice privind sistemul monetar, politica monetara si stabilitatea financiara. 
Anul trecut, UVT a castigat, prin prof. univ. dr. Simona Sava, Premiul 'Spiru Haret' pentru Educatie, Mediu si IT. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1223 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004894 (s)