News Flash:

Universitatea de Vest din Timisoara, in topul celor mai bune institutii de invatamant superior din Europa

27 Decembrie 2014
1130 Vizualizari | 0 Comentarii
Universitatea de Vest din Timisoara se numara printre cele mai bune 50 institutii de invatamant superior din tarile in curs de dezvoltare din Europa si Asia Centrala, intr-un top 100 lansat astazi de catre QS Quacquarelli Symonds, editorul QS World University Rankings.
Din Romania, in top 100 au mai intrat Universitatea din Bucuresti, Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Alexandru Ioan Cuza din Iasi si Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” din Iasi.
Criteriile pentru evaluarea institutiilor au fost selectate astfel incat sa reflecte aspectele relevante ale vietii si activitatilor universitatilor din regiunea cercetata. Astfel, s-a tinut cont de:  reputatia academica – 30%; reputatia angajatorului – 20%; corp universitar/studenti – 15%; corp universitar international – 2.50%; studenti internationali – 2.50%; angajati cu doctorat – 5%; impact online – 10%; lucrari per cadru universitar – 10%; citari per lucrare – 5%.

Cat platesc pentru o camera de camin studentii din Timisoara
 
“Universitatea de Vest din Timisoara este o prezenta continua in topurile internationale ocupand pozitii cu adevarat onorabile in randul celor mai bune institutii de educatie si cercetare de pe plan mondial. Competitia nu mai este una interna, ci ne comparam cu universitati de renume de peste granita. Aceste reusite se datoreaza si faptului ca ne dorim mereu sa fim mai buni, mai performanti, mai competitivi”, spune Rectorul Universitatii, Marilen Pirtea.
Printre statele din Europa Centrala, pe primele locuri se afla Cehia si Ungaria, urmate indeaproape de Romania, care are 5 universitati in Top 100. Slovacia figureaza pentru prima data in clasamentele QS cu o universitate in Top 50 si una in Top 100.

marilen pirtea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1756 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006556 (s)