News Flash:

Unde va puteti plimba cu minibuzele electrice in Timisoara

3 August 2015
1129 Vizualizari | 0 Comentarii
minibusuri electrice 1
Municipalitatea timisoreana a achizitionat in toamna trecuta doua minicare electrice, care vor sta la dispozitia vizitatorilor localnici si straini din martie pana in octombrie, urmand sa beneficieze si de un ghid automat care sa le prezinte celor curiosi istoria orasului si obiectivele multiseculare deosebit de atractive. 
Minicarele electrice de fabricatie chinezeasca au fost cumparate de la o firma din Ungaria la un pret de 15.000 de euro bucata, dar prezinta numeroase avantaje. Astfel de masini sunt folosite in multe orase turistice din Europa pentru ca nu polueaza, pot fi incarcate chiar si de la o priza simpla si prezinta risc mult mai redus de incendiu sau de explozie in caz de accident, din cauza lipsei de combustibili, precum benzina sau motorina.
Pana vor iesi pe marele traseu urban, pentru ca nu au fost inmatriculate, acestea au fost programate de RATT sa circule pentru inceput pe trasee inchise, doar prin Parcul Copiilor si prin Gradina Zoologica.
„Minibuzele sunt predate de catre RATT Parcului Copiilor si Gradinii Zoologice pe proces verbal, urmand sa iasa pe traseu”, spun reprezentantii Primariei Timisoara.
Primarul Nicolae Robu isi doreste ca astfel de vehicule sa circule pe anumite trasee din oras, dupa finalizarea santierelor, pentru a le arata turistilor frumusetea orasului.
„Eu intentionez sa avem un ghid automat, asta insemnand o inregistrare despre toate cladirile de pe traseu, sincronizata cu semnalul de pozitie sincronizat de pe GPS. Vrem sa impulsionam turismul, sa facem orasul cat mai atragator si interesant si venim cu o oferta din ce in ce mai bogata. Cand vom finaliza proiectul de reabilitare a centrului istoric si proiectul de amenajare a malurilor Begheiului, precum si celelalte lucrari care se desfasoara in oras, Timisoara va fi la un cu totul alt standard si, fara indoiala, va beneficia de mult mai multi turisti”, spune Robu.
Timisoara are un important patrimoniu imobiliar, cu peste 15.000 de cladiri ridicate in perioada Imperiului Habsburgic, care chiar daca sunt in stare degradata, mai pastreaza patina timpului si farmecul medieval. Pentru doua ore, turistul va putea parcurge cu minicarul un traseu lung, ce incepe de la Catedrala Mitropolita - Piata Nicolae Balcescu - Piata Maria - bd. Brancoveanu - Piata Josefin - pe malul Begheiului pe Splaiul Nicolae Titulescu - Catedrala - bd. Republicii - Piata Operei - Piata 700 - strada de promenada pietonala Marasesti - Piata Marasti - Fantana Punctelor Cardinale - Piata Traian - Muzeul Satului Banatean- Podul Michelangelo - bd. Bratianu (bulevardul cu palmieri, n.r.) - Catedrala.
Viteza de deplasare a minicarului cu o capacitate de 12 locuri este de 38 km/h, iar pretul unui bilet de 15 lei.

municipalitatea timisoreana minicarele electrice
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1194 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006710 (s)