News Flash:

Siegfried Muresan confirma ca Viorica Dancila a trimis o scrisoare CE: Nu am vazut niciodata un prim-ministru care sa spuna atatea neadevaruri despre propriul popor

17 August 2018
663 Vizualizari | 0 Comentarii
danc

Europarlamentarul Siegfried Muresan confirma ca premierul Viorica Dancila a trimis o scrisoare Comisiei Europene si subliniaza nu a vazut niciodata un prim-ministru care sa spuna atatea neadevaruri despre propriul popor.
”Va confirm ca prim ministrul Dancila a trimis o scrisoare institutiilor europene. Cititi mai jos cate neadevaruri spune. Nu am vazut niciodata in viata mea un prim ministru care sa spuna atatea neadevaruri despre propriul popor”, scrie Siegfried Muresan pe pagina sa de Facebook, care posteaza si scrisoarea premierului Dancila, in care aceasta prezinta si realizarile guvernarii sale.
Pana la aceasta ora, Guvernul nu a anuntat trimiterea scrisorii.

Informatia ca Guvernul ar trimis o scrisoare presedintelui si prim-vicepresedintelui Comisiei Europene in care arata ca sunt incercari de inlaturare violenta a guvernului legitim, ca fortele de ordine au actionat legal in 10 august si ca presedintele Klaus Iohannis a facut apel la continuarea protestelor a fost publicata initial de catre Ovidiu Vanghele, jurnalist la Centrul de Investigatii Media.

Potrivit documentului prezentat, Guvernul sustine, sub semnatura premierului Viorica Dancila, ca, pentru ca obiectivele protestului din 10 august nu erau clar definite, asociatiile romanilor din strainatate, initiatoare ale manifestatiei, s-au retras din organizarea acestuia.
„Astfel, evenimentul din data de 10 august nu a mai avut organizatori, fapt ce a dat posibilitatea participarii unor manifestanti care au instigat la actiuni violente. Au fost incercari repetate de intrare in sediul guvernului, de fortare a cordoanelor de jandarmi si de intimidare a unor obiective in spatiul public. In aceste conditii, fortele de ordine au intreprins demersuri de oprire a violentelor in conformitate cu legislatia in vigoare, iar fata de plangerile unor demonstranti care au reclamat faptul ca au fost victimele unor abuzuri, au fost demarate anchete cu privire la faptele semnalate”, se arata in fragmentele din scrisoare publicate de Ovidiu Vanghele.

Viorica Dancila mai scrie ca manifestatia din 10 august a devenit un subiect de disputa politica intensa si ca majoritatea liderilor partidelor au facut apel la calm si la izolarea fortelor perturbatoare a ordinii publice.

”Cu toate acestea, s-au facut auzite voci ale liderilor politici care au chemat la continuarea protestelor, aducand acuze institutiilor statului, fortelor de ordine, respectiv celor care in toate statele membre au rolul de a proteja cetatenii fata de agresiuni si actiuni violente. Consider ca aceste incercari de inlaturare pe cale violenta a unui guvern legitim pot reprezenta un precedent periculos in randul statelor democrate”, arata premierul.

Ea il acuza pe presedintele Klaus Iohannis ca a ignorat functia constitutionala de mediator in societate, ”care dimpotriva a gasit momentul sa aduca acuze guvernului si sa faca un apel la continuarea protestelor”.

Premierul da asigurari ca in Romania este respectat dreptul la libera exprimare, ca este stabilitate si ca Guvernul se pregateste in continuare de preluarea presedintiei Consiliului Uniunii Europene.

News.ro


viorica dancila guvernul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1399 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007909 (s)