News Flash:

Un primar a asfaltat pana si drumul dintre vii! Edilul este campion la atragerea de fonduri

16 Februarie 2018
979 Vizualizari | 0 Comentarii
primar

Cand primarul este gospodar, satenii au asfalt chiar si pe drumurile agricole. Primarul comunei buzoiene Podgoria a asfaltat pana si un drum utilizat mai mult de proprietarii culturilor de vita de vie din comuna. Are trei kilometri lungime si leaga satul Cotatcu de soseaua europeana E85, scrie publicatia Adevarul.

Pana in urma cu un an, ca sa ajungi la Cotatcu, sat al comunei Podgoria, si sa-i strabati ulitele, trebuia sa fii dotat cu multa rabdare si disponibilitate financiara, pentru eventuale reparatii la autoturism. Drumul principal, din pamant, se transforma intr-o salba de balti care, multe zile dupa ploaie, erau populate de gastele satenilor.

Intr-una dintre lunile de primavara ale anului 2016, satul a fost asaltat de utilaje zgomotoase si muncitori manjiti cu negreala, de la o firma de asfaltari din Galati, semn ca ceva incepea sa se intample.
S-a dus repede vestea ca satul lor va avea in sfarsit asfalt si ca vor putea iesi cu caruta direct pe soseaua neteda ca-n palma. Le palise demult speranta ca vor avea drumuri asfaltate. Surpriza a fost insa si mai mare atunci cand au mers la culturile de vita-de-vie, de langa sat, si au descoperit asfalt pana si pe drumul agricol, acelasi in care altadata isi rupeau carutele si utilajele agricole.

Cum, asfalt in vie? A fost intrebarea multora dintre satenii din Podgoria, mirati de o asa decizie a primarului de a turna asfalt pe trei kilometri de drum satesc, care are de o parte si de cealalta numai plantatii de vie.

Primarul din Podgoria, Marius Chiru, spune ca modernizarea drumului dintre vii a fost finantata la pachet cu asfaltarea altor aproximativ opt kilometri cat are drumul principal din satul Cotatcu.

Dupa ce a studiat ghidul de finantare si a observat ca se incadreaza la toate criteriile de eligibilitate, chiar si cu acel drum agricol, a decis fara nicio ezitare sa trimita cererea de finantare la Ministerul Dezvoltarii. A beneficiat de un buget de 970.000 de lei, din care 400.000 a fost contributie proprie.

Cu multa ambitie, spune primarul din Podgoria, poti atrage multe fonduri pentru dezvoltarea unei comune. Cu fonduri euroopene a asflatat 800 de metri de ulita intr-un alt sat al comunei, a modernizat dispensare, gradinite, un camin cultural, prin PNDL, si vrea acum sa duca asfaltul pana in cele mai indepartate catune. Citeste mai mult pe adevarul.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1412 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006025 (s)