News Flash:

Cum iti dai seama ca un whisky este contrafacut

15 Februarie 2018
1726 Vizualizari | 0 Comentarii
whisky

Pe piata exista whisky contrafacut. Nu exista niciun dubiu cu privire la acest lucru. Daca vrei sa nu pierzi bani si sa nu te enervezi degeaba, iata cum sa recunosti o sticla falsa de whisky.

Verifica timbrul

Cei care vand whisky contrafacut obisnuiesc sa puna bautura falsa in sticlele originale. Verifica daca timbrul este intact sau daca este lipit peste unul mai vechi.

Verifica nivelul de umplere

Cantitatea de whisky din sticla este un indicator al originii bauturii. De cele mai multe ori, variantele originale sunt pline doar pana la jumatatea gatului sticlei, iar in cazuri rare pana la gat. O sticla prea plina poate fi semn ca bautura este contrafacuta.

Verifica eticheta

Chiar daca ti se pare ciudat, daca cumperi o sticla de whisky scump atunci este bine sa verifici cu o lupa eticheta. Uita-te dupa claritatea imaginii. Aceasta trebuie sa fie clara, fara dungi fine verticale.

Citeste eticheta

Poate parea absurd, dar etichetele sticlelor de whisky contrafacute contin texte gresite. O litera in plus, denumiri scrise incorect sau formulari anapoda pot da de gol infractorii.

Verifica fundul sticlei

Whiskyul imbuteliat inainte de 1970 va afea sedimente pe fund. Lipsa acestora este un semn ca sticla a fost reumpluta cu alta bautura.

Invarte sticla

Daca invarti sticla si capacul pare sa se desprinda, daca eticheta se dezlipeste pe la colturi sau sufera alte modificari este bine sa iei in considerare ca ai in fata un produs contracfacut. Bradurile serioase sunt foarte atente si la aceste aspecte.

Documenteaza-te

Cauta pe internet site-ul producatorului si, apoi, verifica daca toate elementele se potrivesc cu produsele expuse online. Nuantele de culoare ale capacului sau etichetei trebuie sa fie la fel, fontul folosit pentru scriere trebuie sa fie acelasi.

Agita sticla

Whisky-ul de calitate, cu peste 40% concentratie alcoolica va face bule care vor rezista 20-30 de secunde. Daca acestea dispar imediat inseamna ca in sticla este altceva.

Uita-te la margini

Daca cumperi o sticla veche de whisky este suficient sa te uiti la marginile etichetei. Vei observa daca a fost lipita din nou, pentru ca se vor vedea urme proaspete de adeziv.

Cantareste sticla

Falsificatorii folosesc sticle mai usoare pentru a imbutelia bautura contrafacuta. Nu trebuie decat sa cantaresti in mana produsul si iti vei da seama de greutate.


verifica timbrul agita sticla whisky
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1288 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008287 (s)