News Flash:

17 scoli din Hunedoara vor fi comasate din anul scolar 2018-2019

14 Februarie 2018
962 Vizualizari | 0 Comentarii
scoala la tara1

    Un numar de 17 scoli din mediul rural, fiecare cu mai putin de zece elevi, vor fi comasate din anul scolar 2018-2019, copiii urmand sa fie preluati de scolile generale din satele de centru, iar transportul lor va fi asigurat de primarii cu ajutorul microbuzelor scolare.

Potrivit inspectorului scolar general Maria Stefanie, initial au fost luate in calcul 18 structuri scolare. Cinci dintre solicitarile de comasare a unitatilor scolare au venit din partea primarilor, iar 13 propuneri au fost facute de Inspectoratul Scolar. In urma discutiilor avute cu primarii s-a ajuns la concluzia ca singura scoala pentru care se va face o prelungire va cea din satul Merisor, comuna Banita, unde invata acum zece elevi, iar conditiile pentru naveta sunt mai restrictive.

"Am discutat cu domnul primar si a venit cu argumente pertinente, de care noi tinem cont: faptul ca scoala din centrul de comuna va intra anul acesta in lucrari de reabilitare si ca exista un singur microbuz scolar. Intelegem lucrurile acestea si vom face demersuri astfel incat scoala din Merisor sa ramana si in anul scolar 2018-2019. Suntem flexibili, intelegatori si deschisi tuturor discutiilor. Avem doar cuvinte de multumire la adresa primarilor care ne-au inteles, ne-au oferit un sprijin si au venit cu solutii", a declarat inspectorul scolar general al judetului Hunedoara, in sedinta Comisiei de Dialog Social de miercuri.

Pe de alta parte, liderul Sindicatului Invatamant Preuniversitar (SIP) Hunedoara, Paul Rusu, a aratat ca sedinta Comisiei de Dialog Social ar fi trebuit sa aiba loc in urma cu o luna, cand s-au facut propunerile de comasare a scolilor.

"Problema noastra nu a fost legalitatea masurilor, ci lipsa de transparenta, lipsa dialogului. De aceea s-a ajuns la medierea de la Prefectura. (...) In momentul de fata se pare ca restrictiile bugetare sunt totul. Nu putem judeca invatamantul pe criterii de eficienta economica", a declarat liderul sindical.

Acesta a mentionat ca, in urma comasarilor de scoli, nu vor fi afectati profesorii titulari si cei cu contract individual de munca pe o perioada nedeterminata.

"Cel putin acestea au fost promisiunile. Suntem atenti si urmarim atenti situatia", a punctat Rusu.

La randul sau, prefectul judetului Hunedoara, Fabius Kiszely, a apreciat ca dialogul dintre reprezentantii Inspectoratului Scolar, SIP Hunedoara si primarii de comune a fost unul "constructiv", mentionand ca interesul institutiei este ca elevii sa beneficieze de o "pregatire temeinica".

"Ideea pe care am cazut cu totii de acord este ca elevul este cel care conteaza. S-au ridicat probleme punctuale care vor sta la baza unor analize ale Inspectoratului Scolar cu sindicatul. (...) Pe noi ne intereseaza ca elevii din judetul Hunedoara sa aiba o pregatire temeinica, in asa fel incat sa asigure dezvoltarea acestui judet", a conchis prefectul judetului Hunedoara. AGERPRES/

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006044 (s)