News Flash:

Un nou caz de infectare cu virusul Zika in Romania!

20 Iulie 2016
990 Vizualizari | 0 Comentarii
zika
Ministerul Sanatatii anunta ca a fost confirmat al doilea caz de infectare cu virus Zika a unui cetatean roman in afara tarii, fiind vorba despre un copil de zece ani, care locuieste in Guyana Franceza, acesta venind in Romania in vizita la data de 12 iulie.
In data de 19 iulie, ora 21:45, Ministerul Sanatatii a primit confirmarea existentei unui al doilea caz de infectare cu virus Zika a unui cetatean roman in afara tarii, precizeaza institutia.
"Este vorba despre un baiat in varsta de 10 ani, care locuieste impreuna cu familia in Guyana Franceza de aproape doi ani. Copilul a sosit in Romania in data de 12 iulie in vizita la rude. O zi mai tarziu a manifestat urmatoarele simptome: febra, eruptii pe piele si mialgii. Simptomele au disparut in termen de 24 de ore. Pe 15 iulie s-a prezentat la Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale Dr. Victor Babes din Bucuresti. Date fiind simptomele si faptul ca locuieste intr-o zona cu transmitere activa a acestui virus, copilul a fost internat. Externarea a avut loc pe data de 18 iulie, iar familiei i-au fost facute toate recomandarile specifice in acest caz", explica Ministerul Sanatatii intr-un comunicat de presa.
Potrivit sursei citate, Directia de Sanatate Publica Ilfov a trimis miercuri dimineata o informare catre Primaria localitatii unde se situeaza familia baiatului si catre Consiliul Judetean, insotita de recomandarea de aplicare a unor tratamente anti tantari.
Primul caz de infectare cu virusul Zika a fost confirmat in Romania la data de 12 iulie, fiind vorba de o femeie de o femeie de 27 de ani, din Bucuresti, care a fost internata timp de doua zile la spitalul Victor Babes din Capitala, aceasta intorcandu-se dintr-o excursie in Martinica.
Persoanele care calatoresc sau locuiesc in zone cu transmitere activa a virusului Zika trebuie sa stie ca virusul Zika se poate transmite prin intepatura de tantar, dar si prin contact sexual, mai precizeaza ministerul.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006052 (s)