News Flash:

Ultimele zile de expozitie de reviste bisericesti la Muzeul Catedralei Mitropolitane Timisoara

5 Martie 2014
1205 Vizualizari | 0 Comentarii
 Intr-o lume a știrilor senzaționale și derizorii, o lume în care revista tipărită pare sortită uitării, social media bate viața reală, iar spovedaniile se fac pe Facebook, presa bisericească rămane un contrapunct mediatic care caștigă teren, credibilitate și cititori. In Muzeul Catedralei Mitropolitane Timișoara s-a deschis o foarte interesantă expoziție de publicații religioase.
Vreme de o săptămană, cititorii sunt îmbiați să răsfoiască, în liniștea curată a Muzeului Catedralei, printre icoane, reviste precum Altarul Banatului, Invierea, Calendarul, Lumina, Telegraful roman și multe altele. Expoziția deschisă vineri, 28 februarie 2014, la exact 140 de ani de la apariția primei publicații în limba romană în Banat, după cum a amintit publicistul Ioan David, se numește ”Pe baricadele presei bisericești”, împrumutand titlul unui volum al IPS Nicolae, mitropolitul Banatului, cu a cărui binecuvantare s-a realizat evenimentul. In Romania, presa bisericească cunoaște un real reviriment, susținut de Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, care a creat chiar un trust de presă, Basilica, avand televiziune, radio, publicații tipărite și online în toată țara, a subliniat părintele consilier Zaharia Pereș.
”Biserica oferă astfel o replică la cultura castratoare a zilelor noastre, care periferizează tot ce este de valoare, este o cultură a nonculturii. Presa bisericească îi dă omului neașezat în aceste șabloane temeiul să se desăvarșească, să contrapună acestui sens de risipire în nonsens, sensul umanismului divin”, a spus, la vernisaj, părintele profesor Nicolae Morar, de la Facultatea de Teologie a UVT.

catedralei nicolae morar
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0766 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031367 (s)