News Flash:

TRADARE la PNTCD Timis? Consilierii sunt acuzati de intalniri secrete cu Gheorghe Ciuhandu

4 Martie 2014
1300 Vizualizari | 0 Comentarii
Ciprian Mihok
"Nu este nici un secret, ne intalnim pe fata" raspund acestia.
Ruperea USL la nivel national si previzibila rupere a acestei aliante si la nivel local i-a scos din letargie si pe reprezentantii PNTCD Timis, care si-au adus aminte ca au trei consilieri locali care pot sa aiba un cuvant greu de spus intr-o eventuala alta configurare de forte in Consiliul Local Timisoara. Presedintele impus de Valentin Moldovan cu girul lui Aurelian Pavelescu in locul lui Adrian Orza la conducerea organizatiei timisorene, Ciprian Mihok (un necunoscut pentru marea majoritate a membrilor partidului), a declarat, intr-o conferinta de presa, ca actuala conducere face demersurile legale si a demarat procedurile statutare pentru sanctionarea chiar si pana la masura extrema de excludere si de retragere a sprijinului politic consilierilor locali ai PNEsCD. Ciprian Mihok s-a ferit sa faca referiri deocamdata la Adrian Orza, desi nici acesta nu mai are legaturi cu ceea ce se intampla in sediul din Piata Libertatii nr. 2, vorbind strict de cei care fac o "dizidenta pe fata", Bogdan Herzog si Flavius Boncea. "Am aflat, din sursele noastre, cu cine se consulta acesti consilieri. Stim de la oameni din apropierea lor ca cei doi - Boncea si Herzog, s-au intalnit cu domnul fost primar, care declara in presa ca nu mai vrea sa aiba de-a face cu PNTCD, dar care, din umbra, se pare ca mai trage niste sfori", a declarat Mihok.
Cei doi consilieri locali sunt in dizgratia celor care exercita in acest moment conducerea PNTCD Timis, deoarece nu recunosc legitimitatea lui Aurelian Pavelescu si contesta modul nestatutar in care a fost schimbata conducerea organizatiei judetene si locale a PNEsCD.
"Sunt membru PNTCD de mai bine de 20 de ani si raman membru al PNTCD, nu cred ca este cineva care poate sa imi conteste aceasta calitate. PNEsCD este un partid care, dupa numeroase lovituri si faramitari, incearca sa se regaseasca cumva pe actuala scena politica, dar, din pacate, el se confrunta in momentul de fata cu o mare criza de legitimitate la nivel central, fapt care s-a rasfrant, din pacate, si in plan local. Noi reprezentam un PNEsCD legitim, un PNEsCD care sa ii reprezinte pe membrii sai si care pune accentul mai mult pe principii decat pe sponsori", declara Flavius Boncea. In ceea ce priveste "intalnirile secrete" cu Gheorghe Ciuhandu, acesta spune: "Este foarte adevarat, ne intalnim destul de des cu domnul Gheorghe Ciuhandu pentru consultari, la fel cum ne intalnim si cu alti membri mai mult sau mai putini reprezentativi ai PNEsCD. Ne intalnim si cu Adrian Orza, si cu Marius Carceie, si cu altii. Nu sunt intalniri secrete, ne intalnim pe fata, firesc si normal. Gheorghe Ciuhandu este un om care face cinste PNEsCD si nu cred ca exista vreun membru onest al PNEsCD Timis care sa conteste acest lucru". Bogdan Herzog, de asemenea, nu intelege motivul pentru care actuala conducere ar fi nemultumita de activitatea celor doi consilieri in Consiliul Local: "Prin tot ceea ce am facut in acesti aproape doi ani, am facut cinste PNEsCD-ului si ne-am onorat misiunea acordata de electorat in spiritul principiilor pentru care am intrat in lupta politica".
La randul sau, Gheorghe Ciuhandu, s-a aratat extrem de mirat si contrariat de declaratiile lui Ciprian Mihok: "Nu am zis niciodata ca nu vreau sa am de-a face cu PNEsCD, dimpotriva. Am fost 16 ani primar al acestui oras, si mi-am dedicat intreaga activitate politica acestui partid. Poate si de aceea PNEsCD a fost cel mai puternic partid din Timisoara. Consider ca am dreptul sa ma intalnesc cu oricine doresc si nu trebuie sa fac acest lucru in secret. Actuala conducere, in loc sa faca astfel de declaratii, ar face mai bine sa isi rezolve problema de legalitate, sa incerce sa ii readuca pe taranistii autentici in jurul partidului, nu sa il faramiteze si mai mult", ne-a declarat domnia sa.
O eventuala excludere urmata de retragerea sprijinului politic a consilierilor locali taranisti este, insa, putin probabil ca va avea urmari asupra configuratiei Consiliului Local, atat timp cat pentru aceasta ar fi nevoie si de acordul partenerilor cu care s-a candidat sub sigla Uniunii pentru Timis si care ii sustin in continuare pe consilieri. Ziare.com

flavius boncea ciuhandu pnescd
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1454 (s) | 33 queries | Mysql time :0.044430 (s)