News Flash:

FOCAR DE INFECTIE in Piata Badea Cartan

5 Martie 2014
1275 Vizualizari | 0 Comentarii
Deşi a fost sancţioneată de şapte ori în ultimii ani, amenzile ajungand la un total de 10.500 de lei, firma BKP & Faber SA refuză să amenajeze spaţiul fostei benzinării din Piaţa Badea Carţan. Clădirea este un adevărat focar de infecţie, un loc în care se aruncă gunoaie şi în care se adăpostesc diverse persoane.
Situaţia fostei benzinării a intrat şi în atenţia Consiliului Local Timişoara. Consilierul PDL Ovidiu Ciuhandu a readus în discuţie problema la şedinţa de marţi, 25 februarie. „Vizavi de Piaţa Badea Carţan, mai precis de biserica din Piaţa Badea Carţan, este o construcţie, un fost peco care nu mai funcţonează de ani buni. Au rămas dăramăturile acolo. Poate puteţi să faceţi ceva să se reabiliteze toată zona respectivă”, a solicitat Ciuhandu, într-o interpelare către conducerea primăriei.
Primarul Nicolae Robu susţine că problema fostei benzinării nu îi este străină. Totuşi, fiind forba despre o proprietate privată, măsurile pe care le poate lua municipalitatea sunt limitate. „Situaţia e mai delicată cu acea benzinărie. Am discutat la nivelul primăriei în mai multe randuri. Arată jalnic şi va trebui să dispară, dar nu-i chiar aşa simplu. Insă ne deranjează la fel de mult ca pe dumnevoastră şi ca pe orice cetăţean”, a declarat Robu.
După discuţiile din consiliul local, poliţiştii au efectuat o nouă verificare la fosta benzinărie. Oamenii legii au luat sancţionat contravenţional societatea BKP & Faber SA, care deţine clădirea dezafectată pe str. Mihail Kogălniceanu nr. 2A, vizavi de Piaţa Badea Carţan. Poliţiştii locali au amendat de mai multe ori firma în ultimii ani, iar proprietarii au luat măsuri de salubrizare a locaţiei, care devenise un focar de infecţie. Cu toate acestea, din cauza neîntreţinerii, clădirea riscă să devină din nou o zonă cu probleme, fiind depistate deşeuri şi persoane fără adăpost în incintă. Ziuadevest.ro

ovidiu ciuhandu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1563 (s) | 24 queries | Mysql time :0.065270 (s)