News Flash:

„Ultima clasă”, cele mai ieftine bilete de avion

20 Iunie 2017
1430 Vizualizari | 0 Comentarii
avion pe pista
American Airlines a renuntat saptamana trecuta la ideea de a lua un centimentru din spatiul pentru picioare de la clasa economica, pe avioanele noi, dupa ce pasagerii s-au aratat indignati. Astfel de concesii sunt rare, scrie Washington Post, care noteaza ca liniile aeriene prefera sa scada  confortul pasagerilor tocmai pentru a oferi tarifele scazute pe care oamenii le cer.
O masura a fost introducerea categoriei de bilete ”basic economy” (cunoscute drept „ultima clasa”), care reduc si mai mult confortul pasagerilor, insa oamenii sunt multumiti, scrie sursa citata. Andrew Levy, directorul general al companiei, a declarat saptamana trecuta ca aproximativ 30-40% dintre pasagerii din clasa economica au ales aceasta clasa de la introducerea ei. Aceste tarife tind sa fie cu 15-20 de dolari mai ieftine pentru un zbor decat biletele de la clasa economica normala (regular economy), dar vin cu restrictii drastice: pasagerii nu pot sa isi aleaga locurile, nu pot lua bagaj de mana (doar un obiect personal) si nu sunt eligibili pentru upgrade-uri.
Succesul celor de la United Airlies a inspirat ceilalti mari transportatori americani sa adopte programe similare. Pasagerii care zboara cu „ultima clasa” sunt deseori surprinsi de restrictii si ajung sa plateasca suplimentar pentru un bagaj de mana. Adesea, aceste taxe sunt mai mari decat diferenta dintre tarifele pentru ”basic economy” si ”regular economy”.
Potrivit The Economist, profitul American Airlines va fi urias. Publicatia noteaza ca Delta, prima companie care a introdus o astfel de categorie de bilete, a castigat peste 20 de milioane de dolari din aceasta masura in doar trei luni de zile. Digi24.ro

american airlines pasagerii tarifele scazute
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1310 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006507 (s)