News Flash:

Aproape 100 de elevi au absentat la prima proba a evaluarii nationale in judetul Arad

20 Iunie 2017
1039 Vizualizari | 0 Comentarii
examen bac4
 Un numar de 91 de elevi de clasa a opta din judetul Arad au lipsit luni de la prima proba scrisa a examenului de evaluare nationala, cea de limba si literatura romana, potrivit datelor comunicate AGERPRES de Inspectoratul Scolar Judetean. 
Potrivit sursei citate, pentru sustinerea acestui examen s-au inscris 3.060 elevi, dintre care s-au prezentat 2.969, prezenta la examen fiind de 97,02%. 
Din totalul de 3642 de elevi care au urmat clasa a VIII-a in anul scolar 2016 - 2017, un numar de 582 nu s-au putut inscrie pentru a sustine examenul de evaluare din cauza corigentelor. 
Nu s-au inregistrat probleme in desfasurarea probei scrise la romana, niciun candidat nefiind eliminat. De asemenea, niciun elev nu a solicitat asigurarea unor conditii speciale pentru sustinerea probelor de examen. 
'In judetul Arad, probele Evaluarii Nationale se desfasoara in 88 de centre de evaluare, care beneficiaza de personal de paza si de personal medical. Probele se desfasoara conform prevederilor metodologiei de organizare si desfasurare a Evaluarii Nationale, atat sub aspect organizatoric, cat si sub aspect logistic, salile de clasa in care se desfasoara probele fiind prevazute cu camere audio - video. In fiecare zi de desfasurare a probelor, la ora 15.30, centrele de examen descarca si afiseaza baremele de evaluare', a precizat prof. Claudius Lucian Mladin, inspector scolar general al judetului Arad. 
Evaluarea nationala va continua miercuri cu proba la matematica si joi cu proba de limba si literatura materna. AGERPRES 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1163 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006566 (s)