News Flash:

UIMITOR! Aceasta bautura stimuleaza creierul mai mult decat matematica

11 Aprilie 2017
878 Vizualizari | 0 Comentarii
bea ceai
Degustarea vinului stimuleaza creierul uman mai mult decat orice alt comportament, sustin oamenii de stiinta americani, scrie Gustarte.
De la prima vedere a sticlei de vin si pana la degustarea acestuia, creierul declanseaza un intreg sistem complex in toate aceste procese, spune neurologul Gordon Shepherd, de la Universitatea Yale. Iar asta inseamna mai multa activitate din partea ceierului decat atunci cand asculti muzica sau rezolvi probleme de matematica, sustine Shepard in cartea sa, "Neuroenology: How the Brain Creates the Taste of Wine", noteaza decanter.com.
Cartea exploreaza toate procesele neuronale implicate in degustarea si aprecierea vinului, inclusiv evaluarea vizuala a bauturii din sticla si pahar, dar si interactiunea dintre lichid, oxigen si saliva si toate miscarile complexe ale maxilarului, limbii, diafragmei si gatului, scrie Gustarte.
Moleculele din vin stimuleaza mii de receptori ai gustului si ai mirosului, arata un raport publicat in cartea lui Shepherd, trimitand un semnal anume creierului, care declanseaza un calcul cognitiv masiv ce implica recunoastere, memorie, judecata, emotie si placere. Spre deosebire de o problema de matematica, degustarea vinului angajeaza multiple sisteme senzoriale.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005174 (s)