News Flash:

UIMITOR! 12 remedii naturiste pentru bolnavii de spondiloza

30 Mai 2016
6178 Vizualizari | 0 Comentarii
spondiloza

Spondiloza este o boala localizata la nivelul coloanei vertebrale, ce afecteaza articulatiile mici si pe cele dintre vertebre si coaste. Afectiunea este insotita de dureri puternice si conduce, in timp, la reducerea mobilitatii.

In functie de localizare, exista spondiloza cervicala si lombara. Prima este localizata in zona cefei si este caracterizata prin modificarea anatomica a vertebrelor, formandu-se „ciocuri". Dar nu acestea provoaca durerile insuportabile binecunoscute, ci contractiile musculare, care determina tulburari sau reduceri ale functiei coloanei vertebrale. Astfel, are loc o limitare a miscarilor la nivelul cefei, putand chiar sa imobilizeze persoana in cauza. Spondiloza lombara este localizata la nivelul bazinului.

Cauzele si simptomele spondilozei
Cele doua forme ale bolii sunt foarte frecvente, chiar si la unii tineri, si sunt provocate, cel mai adesea, de tinuta defectuoasa a corpului. Alte cauze sunt: imbatranirea prematura a articulatiilor vertebrale, cauzata de lipsa de miscare, suprasolicitarea coloanei, transportul de greutati mari sau obezitatea. Barbatii sunt mai afectati de aceasta boala de opt ori mai frecvent decat femeile.

Principalele simptome ale spondilozei sunt durerile de spate si in zona lombara si scaderea mobilitatii coloanei vertebrale. Persoanele suferinde de spondiloza trebuie sa evite meserii precum: zugrav, decorator sau sofer de cursa lunga. Cei care lucreaza mult la birou trebuie sa se relaxeze de cel putin patru-cinci ori pe zi cate zece minute.

In cazul spondilozei cervicale trebuie sa faceti si diverse miscari ale gatului (extensii, inclinatii laterale ori rotatii ale acestuia). In cazul spondilozei lombare nu aveti voie sa transportati niciun fel de greutati, trebuie sa va feriti sa dormiti cu fata in jos, nu faceti miscari bruste si nu stati cu spatele incovoiat.

Daca suferiti de spondiloza este necesar sa aveti o alimentatie echilibrata, din care sa nu lipseasca painea integrala, cerealele (graul incoltit este ideal), legumele si fructele proaspete, lactatele degresate (pentru aportul de calciu), mierea, pestele slab, usturoiul, telina si sucul proaspat de pere. In anotimpul cald tineti cure repetate cu cirese, coacaze, capsuni si fragi (chiar si 1,5 kg pe zi). De asemenea, faceti gimnastica medicala. Iata cateva remedii naturiste pentru spondiloza:

UZ EXTERN

1. Cataplasme pe locurile dureroase cu fan, paie de ovaz fierte, frunze de varza fierte; 

2. Cataplasme cu ceapa cruda sau cu frunze de vasc zdrobite;

3. Impachetari cu parafina, namol pe coloana vertebrala si bai cu sare de Bazna;

4. Cataplasmele cu argila, cu infuzie de tataneasa, cu faina de mustar si de seminte de in, care atenueaza durerile si reduc procesele inflamatorii;

5. Faceti frectii cu ulei de arnica si cu ulei de ienupar. Uleiul de arnica se prepara dintr-o mana de flori tocate, puse intr-un borcan cu 200 ml ulei vegetal. Se lasa la soare trei saptamani si se filtreaza.

6. Cataplasme cu frunze proaspete de iedera, simple sau amestecate cu faina de mustar (200 de g la un litru de apa, fierte 20 de minute);

7. Bai cu decoct din scoarta de stejar (2 pumni la 3 litri de apa);

UZ INTERN

8. Decoct de muguri de vita  de vie (2 lingurite la o cana de apa); 2 cani pe zi;

9. Decoct din coaja de salcie (10g la o cana de apa), o can ape zi;

10. Infuzie de salvie (o lingura la o cana de apa); se bea zilnic 2 cani, timp de 25 de zile;

11. Infuzie din frunze de urzica (50g la un litru de apa, infuzata 20 de minute); se bea 4-5 cani pe zi, intre mese, minim 21 de zile;

12. Infuzie din flori de coada soricelului ( o lingura la o cana de apa); se bea cate 3 cani pe zi, cu inghitituri rare; prima cana se va consuma dimineata, inainte de micul dejun.


spondiloza
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1380 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006405 (s)