News Flash:

Boala crunta care nu iarta pe nimeni daca nu este descoperita la timp

26 Mai 2016
22990 Vizualizari | 0 Comentarii
boala crunta
Pancreasul este un organ important, el avand functia de a regla glicemia inorganism si de a elibera enzime folosite in procesul de digestiePancreatita cronica este o afectiune severa, care poate evolua din forma acuta a bolii, ca urmare a ingustarii ductului pancreatic. Astfel, neluandu-se masurile necesare si nerespectandu-se o schema de tratament, se ajunge la deteriorarea tesutului pancreatic, pana la incapacitarea organului.

Atunci cand se exclud antecedentele de pancreatita acuta, pancreatita cronica poate fi cauzata de consumul excesiv de alcool, de litiaza biliara, de cresterea trigliceridelor, dar si de unele boli autoimune, cum ar fi lupusul. In plus, exista si pacienti la care mostenirea genetica joaca un rol important si, de asemenea, in 25% dintre cazuri, nu se cunoaste cauza exacta a afectiunii, potrivit divahair.ro. 

Simptomele pancreatitei cronice sunt reprezentate de dureri asemanatoare celor care apar in faza acuta, in zona abdomenului, putand avea ecou in spate. De asemenea, se manifesta malabsorbtia intestinala, care duce la scaderea cantitatii de nutrimente care ajung in organism. Motivul il reprezinta faptul ca glanda respectiva nu produce suficiente enzime pentru a descompune mancarea. Astfel, pacientul ajunge sa slabeasca vizibil si starea sa de sanatate se inrautateste. De asemenea, pancreatita cronica duce la aparitia diabetului, drept consecinta a distrugerii celulelor producatoare de insulina. Nu in ultimul rand, exista si un risc ridicat de cancer pancreatic. 

Este necesara vizita la medic imediat cum se manifesta durerile abdominale. In urma unor investigatii, acesta va decide daca este intr-adevar vorba despre pancreatita si ce masuri trebuie luate, punandu-se inclusiv problema interventiei chirurgicale in cazurile mai grave. Adesea, se prescriu analgezice opioide si un regim alimentar strict. 

Daca esti predispusa instalarii pancreatitei cronice, mai ales prin prisma mostenirii genetice sau a preferintei pentru alimentele bogate in grasimi, este bine sa iti revizuiesti stilul de viata si sa adopti un regim hipolipidic, sa excluzi consumul alcoolului chiar si atunci cand participi la evenimente speciale. In plus, este indicat sa consumi cat mai multe legume si fructe crude si sa bei ceai de nalba, musetel, valeriana, papadie sau anason.

pancreasul organ important glicemia organism enzime digestie afectiune
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006194 (s)