News Flash:

Fost secretar de stat in Ministerul Justitiei, condamnat la 5 ani inchisoare cu executare! Sentinta este definitiva

20 Iunie 2017
956 Vizualizari | 0 Comentarii
ovidiu putura
Ovidiu Putura, fost secretar de stat in Ministerul Justitiei, a fost condamnat, marti, la cinci ani de inchisoare pentru dare de mita si trafic de influenta de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, decizia fiind definitiva.
In prima instanta, Ovidiu Putura a fost condamnat la cinci ani de inchisoare de catre magistratii Curtii de Apel Bucuresti, decizie care a fost contestata ulterior la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Magistratii instantei supreme au mentinut, marti, decizia pronuntata initial.
Potrivit procurorilor, in cursul lunii noiembrie 2014, Ovidiu Putura i-ar fi promis judecatoarei Corina Iacob, de la Tribunalul Bistrita - Sectia civila, ca, din functia de secretar de stat pe care o va exercita in Ministerul de Justitie sau printr-un functionar de legatura ce ii poate influenta pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici, va asigura promovarea, de catre o persoana din familia judecatoarei (fiul acesteia, n.r.), a examenului pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia.
In schimbul interventiei promise, Putura i-a solicitat lui Iacob sa pronunte o hotarare favorabila intr-un dosar in care sotia sa era reclamant recurent. In acelasi context, Ovidiu Putura i-ar fi dat judecatoarei articole de incaltaminte, prin intermediul sotiei sale.
 Mediafax.ro

ovidiu putura tribunalul bistrita
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007152 (s)