News Flash:

Turnul de Apă din Iosefin intră în renovare la toamnă. Fritz: Va fi gata fix când vom fi Capitală Culturală

9 Aprilie 2021
621 Vizualizari | 0 Comentarii

Turnul din Iosefin, vechi de 100 de ani, va deveni un spațiu multifuncțional neconvențional pentru evenimente. Provocarea este să fie amenajat un lift interior. Proiectul a fost lansat, se așteaptă proiectul tehnic, apoi se va da drumul la licitație. Prin toamnă ar putea începe lucrările propriu-zise, iar primarul spune că vor fi gata „fix în 2023”.

Despre reabilitarea Turnului de Apă din Iosefin se vorbește de ceva timp. Simbolul cartierului va fi renovat cu bani norvegieni, grație unui proiect câștigat de Asociația Prin Banat și Primăria Timișoara. Municipalitatea se ocupă de lucrări, iar cei de la asociație de partea culturală. Miercuri, 7 aprilie, a fost lansat proiectul „Refuncționalizare imobil pentru Centru Cultural Turn de Apă, Iosefin”. Castelul a fost văzut pentru prima dată în interior și de primarul Dominic Fritz.

„Sunt foarte impresionat de cum au reușit strămoșii noștri să construiască ceva ce avea o utilitate foarte clară, totuși cu o estetică și o frumusețe aparte și mi-aș dori ca, și în ziua de azi, poate, unii să ia lecții de la arhitecții de atunci. Acest turn este efectiv gol. Pe trei nivele vor fi platforme. Proiectul face parte din strategia de reconversie a spațiilor industriale din Timișoara pentru cultură, de a pune la dispoziția comunității spațiile nefolosite din Timișoara. Mă bucur că acest proiect va fi gata fix când vom fi Capitală Culturală a Europei în 2023. Acum așteptăm proiectul tehnic, apoi vom da drumul la licitația de execuție. Probabil în toamnă vom putea să începem execuția, iar apoi ne așteptăm ca la finalul anului viitor să putem deschide acest turn”, a declarat edilul-șef.

Așadar, potrivit primarului, de îndată ce proiectul tehnic va ajunge la primărie va putea fi pornită licitația pentru execuție. La documentație se lucrează încă din septembrie 2019, când a fost semnat contractul pentru DALI + PT. Proiectul este întocmit de SC Studio Unu de Arhitectură SRL din Timișoara, cu subcontractanții Path’s Rout SRL și Expert SRL, în baza unui contract de aproape 160.000 de lei cu tot cu TVA. Ar fi trebuit predat primăriei în 120 de zile, iar DALI (Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție – n.r.) a fost aprobată în consiliul local încă din noiembrie 2019.

În luna iunie a anului trecut, proiectul a fost declarat câștigător prin programul Ro Cultura, finanțat din granturi norvegiene. Potrivit PMT, contractul de finanțare a fost semnat în 30 septembrie 2020.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1344 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005597 (s)