News Flash:

COD PORTOCALIU si GALBEN de ninsori insemnate cantitativ, pana vineri, la ora 15.00. Care sunt judetele afectate I HARTA

23 Martie 2018
795 Vizualizari | 0 Comentarii
viscol2

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de ninsoare, valabila pentru 14 judete si Capitala, ce va intra in vigoare de joi seara si va fi valabila pana vineri, la ora 15.00. In paralel va fi in vigoare si un cod galben de ninsori pentru jumatate de tara.
Incepand de miercuri, de la ora 14.00 si pana joi la ora 15.00, va fi in vigoare o atentionate meteo de polei si ninsori. Vremea se va mentine deosebit de rece, cu valori termice cu peste 10 grade mai scazute decat mediile climatologice ale perioadei in cea mai mare parte a tarii, anunta ANM.

In prima parte a zilei de joi (22 martie) in sud-vestul si sudul extrem al teritoriului aria ninsorilor se va extinde, iar vantul va fi in intensificare.

In intervalul 22 martie, ora 23 – 23 martie ora 15, este in vigoare un cod portocaliu de ninsoare abundenta strat de zapada consistent, temporar viscol si vizibilitate scazuta, valabila pentru 14 judete si Capitala.
In sudul Banatului si al Olteniei, in cea mai mare parte a Munteniei si a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 50...60 km/h si temporar 65...70 km/h, viscolind si local troienind zapada si determinand diminuarea vizibilitatii.

Totodata, in interval 22 martie, ora 15 si 23 martie, ora 20, va fi in vigoare un cod galben de ninsori insemnate cantitativ, intensificari ale vantului si vreme deosebit de rece.

In Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumatatea de sud a Moldovei si zona Carpatilor Meridionali si de Curbura ninsorile vor fi in extindere dinspre sud-vest si in intensificare, se va depune strat nou de zapada, local consistent, iar temporar vantul va avea intensificari in medie cu 45…55 km/h, astfel ca vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolita si spulberata.

In sudul si in estul Dobrogei precipitatiile vor fi mixte si se va depune polei.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1221 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004869 (s)