News Flash:

Tudorel Toader: Magistratii detasati la Ministerul Justitiei au un salariu lunar care poate fi si 24.000 lei

7 Iunie 2017
886 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader
Magistratii detasati la Ministerul Justitiei ocupa o functie vacanta asimilata magistratilor, tin rezervat postul de pe care au fost detasati si au un salariu lunar care poate ajunge chiar si la 20.000-24.000 lei, unii beneficiind si de diurna lunara, transmite Tudorel Toader.
"Dincolo de faptul ca magistratii trebuie sa faca magistratura, de exigentele izvorate din principiul separatiei puterilor in stat, raspunzand unora dintre intrebarile repetitive, fac urmatoarele precizari: Magistratii detasati la Ministerul Justitiei ocupa o functie vacanta asimilata magistratilor, tin rezervat postul de pe care au fost detasati, avand urmatoarele drepturi banesti: un salariu lunar, care poate fi chiar si de 20.000-24.000 lei, iar daca nu sunt din Bucuresti, primesc si o diurna lunara care poate sa ajunga chiar si la 11.000-12.000 lei, contravaloarea chiriei, care este de 2.700 lei, precum si decontarea cheltuielilor de transport, la domiciliu si retur !", a scris, miercuri dimineata, pe pagina sa de Facebook, ministrul Justitiei.
Tudorel Toader a mai precizat ca indiferent de nivelul instantei sau parchetului de la care provin, magistratii detasati sunt asimilati judecatorilor sau procurorilor de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, respectiv Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Pe 25 mai, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii sa inceteze detasarea tuturor magistratilor de la ministerul Justitiei pentru ca ministerul trebuie sa angajeze personal propriu, pe care sa-l formeze si fidelizeze si pe care sa conteze pe multi ani. Tudorel Toader ceruse transferul judecatorilor Constantin Udrea si Raluca Galea, ambii judecatori in Capitala, la Ministerul Justitiei, solicitarea fiind respinsa de CSM. Ulterior, ministrul a cerut incetarea detasarilor magistratilor la Ministerul Justitiei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1237 (s) | 43 queries | Mysql time :0.011515 (s)