News Flash:

Tudorel Toader, la CSM: Nu exista decizie CCR care sa nu fie respectata. Asteptam considerentele care au stat la baza hotararii Curtii privind revocarea Laurei Codruta Kovesi

31 Mai 2018
511 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader4

Ministerul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, la CSM, ca nu exista decizie a CCR care sa nu produca efecte si sa nu fie respectata, mentionand ca se asteapta considerentele care au stat la baza hotararii Curtii privind revocarea Laurei Codruta Kovesi.
"Nu exista decizie a Curtii Constitutionale care sa nu produca efecte juridice, dupa cum nu exista decizie a Curtii Constitutionale care sa nu fie respectata de orice persoana fizica, orice persoana juridica, orice autoritate. Noi avem doar comunicatul. Asteptam considerentele, momentul, publicarii deciziei in Monitorul Oficial si atunci sigur ca putem sa facem mai multe aprecieri. In momentul acesta, in limitele comunicatului cred ca trebuie sa ramanem in rezerva, iar fiecare sa si indeplineasca obligatiile legale", a declarat ministrul Justitiei.

Curtea Constitutionala a aratat, in comunicatul oficial privind decizia de existenta a conflictului institutional intre presedinte si ministrul Justitiei, ca seful statului urmeaza sa emita decretul de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi.

Curtea Constitutionala a Romaniei a stabilit, cu majoritate de voturi, existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Ministrul justitiei si Presedintele Romaniei, generat de refuzul sefului statului de a da curs propunerii de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kövesi.
"Presedintele Romaniei urmeaza sa emita decretul de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, doamna Laura Codruta Kövesi. Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Presedintelui Romaniei, prim-ministrului Guvernului Romaniei si Ministrului Justitiei si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I", se arata in comunicatul Curtii Constitutionale.


ccr
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0956 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029862 (s)