News Flash:

Cataloagele Scolii 124, USCATE la soare. Anchetatorii nu au descoperit cauza INCENDIULUI

29 Mai 2018
1068 Vizualizari | 0 Comentarii
catalog

La o zi dupa incendiul de la Scoala 124 din Capitala, angajatii au scost cataloagele si alte documente la uscat pe iarba din curtea unitatii de invatamant, fiind carate cu roaba. Anchetatorii au mai multe ipoteze privind cauzele care au dus la izbucnirea focului.
"Numai in situatiile in care fie dispare fizic, este furat, distrus de incendiu, atunci urmeaza o procedura de refacere, in functie de notele elevilor din carnet, din lucrari sau din alte informatii. In momentul de fata, cataloagele de la 124 sunt pastrate si sunt in starea in care pot servi pentru foaia matricola si pentru celelalte documente necesare elevilor. Dupa informatiile directorului, au fost salvate toate documentele scolii", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Insepctoratului Scolar Bucuresti, Marian Banu.

Pe de alta parte, anchetatorii nu exclud nicio ipoteza. Surse din cadrul investigatorilor spun ca exista posibilitatea sa fie vorba despre un scurt circuit sau o tigara aprinsa, nefiind exclusa varianta ca focul sa fi fost pus intentionat.

In cadrul anchetei, se vor verifica imaginile de pe camerele de supraveghere, in cazul in care exista imagini, precum si centrala de detectie si semnalizare intrucat existau senzori de fum. Pompierii au revenit, marti, la scoala nr. 124 pentru cercetari.
Specialistii spun ca focul a fost puternic din cauza mobilierului si a materialelor didactice existente in scoala.

"Rata de viata a unei cladiri la ora actuala, media de viata este intre 50 si 70 de ani. Materialele folosite pentru constructii conform definitiei sunt produse care sunt incluse in constructie pe toata durata ei de viata. Deci acele produse pentru constructii sunt permanent insotite de o declaratie de performanta in care acele cerinte esentiale corespund standardelor. Rezistenta la foc este indicata la majoritatea produselor de constructii in declaratia de performanta, iar proiectantul care o include in proiectul lui trebuie sa tina seama de ea. Important este, mai ales la cladirile publice, sa se obtina acea autorizatie ISU de functionare a cladirilor", a explicat, pentru MEDIAFAX, Claudiu Georgescu, presedinte al Asociatiei Producatorilor de Materiale pentru Constructii din Romania (APMCR).

"Daca expertiza tehnica arata ca nu a fost afectata structura de rezistenta poate fi refacuta. Trebuie facuta o expertiza tehnica referitoare la structura cladirii, altfel nu cred ca se mai poate face o reparatie", a mai precizat Georgescu.

Primaria Sectorului 5 a anuntat ca Scoala 124 din Capitala, care a luat foc, luni de dimineata, era in curs de obtinere a autorizatiei ISU, precizand ca in unitatea de invatamant erau montati senzorii de incendiu, dar si usi antifoc. Scoala va intra in renovare dupa finalizarea anchetei.


"Scoala Gimnaziala nr. 124 elaborase documentatia necesara consolidarii cladirii (expertiza tehnica efectuata in decembrie 2017) si se afla in stadiul final al pregatirii pentru obtinerea autorizatiei ISU (faza de intocmire a scenariului de securitate la incendiu), in decursul acestui an, celelalte masuri necesare fiind implementate: s-au montat senzorii de avertizare la incendiu, s-a ignifugat podul, s-au montat usi antifoc", reiese dintr-un comunicat de presa transmis de Primaria Sectorului 5.

In acest context, institutia a precizat ca, dupa finalizarea anchetei cu privire la cauzele care au dus la aprinderea focului, Scoala 124 va intra intr-o procedura de renovare.

In urma incendiului de luni dimineata, reprezentantii Primariei Sectorului 5 au relocat elevii care invatau in aceasta scoala astfel: cele 3 clase pregatitoare la Gradinita nr. 35, cele 12 clase primare la Scoala Gimnaziala nr. 126, cele 11 clase gimnaziale la Scoala Gimnaziala nr. 143.

Potrivit sursei citate, examenul de Evaluarea Nationala pentru clasa a VIII-a "se va desfasura fara probleme, toate aspectele tehnice umand a se rezolva in zilele imediat urmatoare".

Scoala nr. 124 din sectorul 5 al Capitalei, unde a izbucnit un incendiu puternic luni dimineata, nu are autorizatie de securitate la incendiu, institutia de invatamant obtinand in 2001 un aviz de securitate la incendiu, pentru lucrari de consolidare si refunctionalizare, potrivit ISU Bucuresti-Ilfov.


incendiul scoala capitala anchetatorii focului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005755 (s)