News Flash:

Tudorel Toader, despre criticile lui Augustin Lazar: "Unii spun ce stiu, altii stiu ce spun. Procurorii nu fac legi"

30 August 2017
959 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader2
Ministrul Justitiei a anuntat ca trimite, miercuri, la CSM, spre avizare, proiectul de modificare a legilor justitiei, pe care l-a prezentat, pe scurt, in urma cu cateva zile, fara a il publica. Augustin Lazar a criticat modificarile propuse, Toader sustinand ca nu procurorii sunt cei care fac legea.
Intrebat despre criticile aduse de procurorul general al Romaniei in legatura cu modificarea legilor justitiei, Tudorel Toader a raspuns: "In Romania, libertatea de exprimare e o valoare fundamentala. Stiti sitagma potrivit careia unii spun ce stiu, altii stiu ce spun. Trimit proiectul de lege la CSM, astept sa vina inapoi, il trimit la Guvern si de acolo incepe procedura decizionala".
"In procedura de adoptare a unei legi, fiecare are rolul lui constitutional. Ministerul initiaza proiectul de lege cu dezbateri, consultari, Guvernul il aproba sau nu cu modificari, dupa care, daca trece in Guvern, se duce in Parlament, potrivit procedurii de legiferare. (..) Fiecare participant la elaborarea unei legi trebuie sa isi respecte limitele de competenta constitutionala. Procurorii nu fac legi. Nu am stiut ca avem un Parlament tricameral, un Parlament cu Senat, Camera Deputatilor si procurori care sa voteze legi. Procurorii interpreteaza si aplica legea, opera legiuitorului, CSM fiind cel care avizeaza", a mai declarat Tudorel Toader.
Intrebat daca s-a consultat cu cineva din exterior in ceea ce priveste infiintarea unei directii care sa ancheteze magistratii, asa cum a precizat procurorul general, Toader a spus: "Eu nu comentez afirmatiile. Eu am perceput si am preluat foarte multe posibile solutii din dezbaterile publice din societatea romaneasca. Ministrul Justitiei din Romania este ministru pentru toti romanii. In urma cu ceva timp a existat si exista inca o ampla dezbatere cu privire la faptul ca judecatorii sunt anchetati de procurori. Am vazut si eu declaratiile procurorului general. Dansul poate sa va spuna in concret prin ce si de ce DNA ramane fara obiect de activitate daca nu mai ancheteaza magistratii pentru ca nici eu nu cred ca obiectul de activitate a DNA consta in anchetarea exlcusiva a magistratilor". Mediafax.ro

ministrul justitiei toader
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1275 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006592 (s)