News Flash:

Tu știi ce cumperi? Trei aspecte de care să ții cont atunci când cumperi suplimente

26 Iunie 2024
179 Vizualizari | 0 Comentarii
Nu orice supliment este potrivit asa ca informeaza te ntotdeauna nainte sa cumperi

În zilele noastre, suntem expuși la o multitudine de produse care promit să ne îmbunătățească sănătatea, să ne ajute să ne menținem frumusețea și să ne îmbunătățim performanțele fizice și mentale. Cu toate acestea, nu toate aceste produse au eficacitatea pe care o promit. Pentru a te asigura că alegi suplimentele nutritive de cea mai bună calitate, trebuie să acorzi atenție unor factori importanți, așa cum sunt cei pe care îi vom menționa în acest articol.

1. Extract standardizat

De-a lungul timpului, oamenii de știință au descoperit noi modalități de a conserva și utiliza plantele medicinale astfel încât să le potențeze efectul. Un aspect esențial pe care trebuie să îl înțelegi ca și consumator este diferența dintre extractele din plante standardizate și cele clasice, din plante întregi. Suplimentele cu extract standardizat oferă o concentrație specifică din unul sau mai mulți compuși. Prin urmare, suplimentul final include o cantitate exactă de ingredient-cheie derivat din plantă. Acest proces asigură, de asemenea, că aceeași cantitate de compus este inclusă în fiecare lot de produs. Bineînțeles că sunt mai multe informații pe care trebuie să le știi despre acest aspect dacă vrei să ai toate cunoștințele necesare.

2. Biodisponibilitate

Biodisponibilitatea este termenul cel mai des folosit pentru a caracteriza absorbția ingredientelor nutritive din suplimente. Acest termen este definit ca fiind cantitatea relativă de substanță activă administrată într-un produs farmaceutic care pătrunde în organism într-o formă neschimbată și rata cu care acest lucru se întâmplă. Atunci când alegi un supliment nutritiv, este esențial să verifici biodisponibilitatea acestuia.

3. Sinergie

Efectul sinergic apare atunci când două sau mai multe ingrediente active din același produs lucrează împreună într-un mod în care efectul lor combinat este mai mare decât suma efectelor lor individuale. Sinergia ingredientelor duce la creșterea absorbției nutriționale și nu numai. Beneficiile asupra sănătății sunt mult mai mari atunci când alegi suplimente gândite astfel încât să acționeze sinergic, deoarece, în caz contrar, combinarea greșită a compușilor poate împiedica absorbția și are efecte adverse. Conform National Center of Biotechnology Information, câteva exemple de ingrediente care se potențează reciproc pentru bunăstarea sistemul cardiovascular sunt:

●      Coenzima Q10 și vitamina E

●      Acidul folic și vitamina B12

●      Vitamina C și vitamina E

Dar, bineînțeles, pot fi folosite și în alte combinații pentru a îmbunătăți alte aspecte ale sănătății sau chiar și pentru menținerea frumuseții.

Alege, așadar, suplimente care sunt concepute de specialiști cu scopul de a aduce o schimbare reală în bine în viața ta.

Sursa foto: Shutterstuck


2 biodisponibilitate 3 sinergie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1226 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006361 (s)