News Flash:

Trucuri pentru gospodine: Cum sa prepari cel mai delicios orez risotto

26 Octombrie 2016
1065 Vizualizari | 0 Comentarii
orez risotto
Orezul este, poate, alimentul cel mai greu de gatit. "Perfect" inseamna al dente, cu o textura cremoasa, bogata.
Unde gresesti?
1. Folosesti supa/apa rece
Cand adaugi supa rece peste orezul fierbinte, procesul de fierbere va fi incetinit. Pastreaza supa la foc mic, intr-o craticioara, si adaug-o treptat, cu un polonic, dupa ce a tras toata umezeala.
2. Amesteci prea mult (sau prea putin)
Amestecat continuu, orezul va prinde aer. Astfel, boabele se vor raci si vor capata o consistenta cleioasa. Daca nu este amestecat la timp (sau chiar deloc), orezul se va lipi de cratita si se va arde. Amestecatul orezului este o etapa extrem de importanta a procesului de gatit intrucat textura cremoasa este data de amidonul rezultat prin frecarea boabelor. 
Concluzia? Amesteca-l din cand in cand, dar nu prea des, de preferat cu o furculita cu care “greblezi” usor boabele.
3. Adaugi prea multa supa/apa odata
Daca pui toata supa odata, nu faci altceva decat sa dai orezul in clocot. Adaugand-o treptat, permiti boabelor frecarea generatoare de amidon asigurand, astfel, acea textura cremoasa. Ateapta pana cand orezul absoarbe toata supa, apoi adauga alta noua. Tine cont de masura 4 cani de supa la o cana de orez.
4. Gatesti orezul pana devine lipicios
La fel ca pastele, orezul trebuie sa fie gatit al dente.
5. Il pui la fiert intr-o cratita mare
Daca vasul in care este gatit este prea mare, boabele de orez nu vor putea sa se frece unele de altele astfel incat sa-si lase amidonul. Mai mult, vor fi portiuni in cratita unde orezul va fi rece si, astfel, va ramane crud. Alege o cratita mica, al carei diametru este apropiat de cel al ochiului de aragaz.
6. Gatesti orezul la o temperatura prea mica
Orezul trebuie sa fie gatit incet, dar, daca flacara este prea mica, va ramane crud. Este recomandat sa fie gatit la foc mediu.
7. Gatesti orezul impreuna cu legumele
Legumele se pun peste orez numai dupa ce s-au fiert (separat) si doar in momentul in care orezul este gata.
8. Adaugi branza prea repede
Branza, de orice fel ar fi aceasta, se adauga la final. Adaugata prea repede, isi va lasa toata grasimea, iar orezul va deveni gretos.

usor boabele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1182 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004990 (s)