News Flash:

Trucuri eficiente ca sa nu faci excese culinare de Sarbatori

25 Decembrie 2016
963 Vizualizari | 0 Comentarii
masa de craciun
Ne este greu sa rezistam tentatiilor care se plimba pe langa noi in perioada Sarbatorilor de iarna. Nu inseamna ca nu-ti poti face cate o pofta, insa nicidecum nu trebuie sa mananci in fiecare zi numai alimente grele in cantitati exageratesau sa bei alcool fara masura. Poftesti, mananci putin, dupa care ai grija ca alimentele pe care le consumi sa aiba valoare nutritionala, astfel incat organismul sa primeasca nutrientii necesari.



Iata cateva sfaturi pe care ar fi bine sa le urmam cu totii de Sarbatori:


1. Alege alimentele sanatoase si preparate cat mai simplu.


2. Daca poftesti la alimente grase, consuma-le cu moderatie si fara sa le combini cu o sumedenie de alte ingrediente.

3. Mananca prajituri de casa dupa-amiaza, la un interval de 1-2 ore dupa ce ai luat masa de pranz. Limiteaza-te la 1-2 patratele, nu o farfurie plina. Retine ca si in ziua urmatoare te poti rasfata cu ele!

4. Portiile de mancare trebuie sa fie mai mici, cu atat mai mult cu cat vei manca alimente mai grase decat de obicei. De asemenea, pune mancarea pe o farfurie rosie, deoarece un studiu recent aparut in publicatia “Appetite” arata ca acest obicei are un impact semnificativ asupra cantitatii de mancare pe care o consumi. Asadar, mananca dintr-o farfurie rosie daca vrei sa mananci mai putin.

5. Nu uita de cruditati si de fructele de sezon proaspete. De asemenea, dupa masa singurele fructe recomandate imediat spre consum sunt kiwi si ananasul. Acestea contin anumite enzime care usureaza digestia proteinelor.

6. Nu uita sa bei apa in loc de o gramada de sucuri carbogazoase. Nici ceaiurile din plante medicinale nu trebuie sa le ocolesti.

7. Plimba-te dupa masa de pranz! Nu strica nici putin dans sau exercitii pe care le poti face acasa pentru a nu lenevi toata ziua.

pofta alimente grele cantitati exagerate alcool
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1101 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004384 (s)