Plata cunoascuta sub numele de coada-calului este bogata in minerale, cel mai important fiind siliciul, despre care se crede ca are efecte antiartritice si de tonifiere a tesutului conjunctiv. Tulpina mai contine flavonoide – cu efect antioxidant si diuretic – acizi organici si nicotina, oxid salicilic (sursa de acid salicilic, aspirina naturala), gluteolina, palustrina, fitosterina, beta-sitosterol, acid oxalic, acid malic, gliceride ale acidului stearic, linoleic, linolic, oleic, dimetil sulfone, vitamina C, uleiuri volatile, saruri de potasiu.
Odata cu inaintarea in varsta organismul nostru functioneaza tot mai defectuos, de aceea el are nevoie de sustinerea noastra. Dupa 40 de ani corpul nostru incepe sa manifeste tendinte de epuizare, iata de ce de la noi se cere sa neutralizam acestea pe deoparte, iar pe de alta parte sa ne energizam corpul.
Dar cum putem face asta ?
Coada calului este o minunata sursa de vitamine si minerale necesara bunei functionari a organismului nostru, de aceea avem nevoie de el dupa 40 de ani.
Iata cum influenteaza consumul zilnic de ceai de coada calului sanatatea noastra:
Se repara tesuturile osoase
Se mentine duritatea oaselor
Se regenereaza cartilajele
Se elimina incet pietrele din rinichi
Este prevenita aparitia calculilor vezicali
Ficatul este protejat de toxine
Se inhiba cresterea colesterolului si trigliceridelor
Calciul se asimileaza mai eficient
Sistemul circulator functioneaza mai bine
Este prevenit riscul aparitiei bolilor cardiovasculare.
Citeste si Riscurile consumului in exces de ceai. Care sunt PLANTELE ce va pot pune sanatatea in pericol
In ce cazuri este benefic consumul de ceai de coada calului
Reumatism, guta
Diaree, sangerari intestinale
Fracturi si probleme ale pielii
Ulceratii bucale
Sangerari menstruale anormale
Uretrita, cistita
Incontinenta urinara
Epuizare fizica
Slabire generala si lipsa de dispozitie si energie.
Iata cum faci o cura de ceai de coada calului:
Infuzeaza o lingurita plina de coada-calului uscata intro cana cu apa clocotita si fierbinte timp de 3 minute. Dupa aceea, strecoara ceaiul, lasa sa se raceasca apoi il poti bea. Se recomanda sa bei zilnic cate o cana de ceai de coada calului in cure de 3 saptamani, o data la 4 luni.
preluat de pe realitatea
© 2025 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1324 (s) | 43 queries | Mysql time :0.015173 (s)
Comentarii (0)