News Flash:

Traseele auto cele mai spectaculoase din Romania

29 Aprilie 2014
1737 Vizualizari | 0 Comentarii
In cazul in care timpul alocat pentru petrecerea vacantei de vara iti lasa timp de episoade de hoinareala, este recomandat sa nu te repezi din prima zi la hotelul sau pensiunea de la malul marii unde ai facuta rezervarea. Fa-ti timp si pentru cateva trasee auto mai putin batute, care iti pot arata si o alta fata a Romaniei. Iata cateva recomandari de itinerarii in care sa te avanti in aceasta vara, scrie4tuning.ro.

1. Periplu dobrogean
Credeai ca nu o sa ai niciodata senzatia ca gonesti pe o autostrada care strabate preeria? Te-ai inselat amarnic. Fa un scurt ocol dobrogean de o zi sau doua pe ruta Cernavoda-Macin-Isaccea-Tulcea-Babadag-Jurilovca-Cheile Dobrogei-Cernavoda. Daca primii 53 de km o sa te faca sa strambi din nas in ceea ce priveste asfaltul, odata trecut de comuna Saraiu vei respira usurat. DN 22 este destul de putin circulat, iar peisajul aspru al Dobrogei, cu micutii munti ai Macinului ivindu-se in zare, face toti banii.
Nu iti recomandam sa incerci ascensiunea catre varful Greci din muntii Macinului decat cu un 4x4 de nadejde. Drumul care urca din satul Greci catre varf este atat de avariat incat le-a dat batai de cap pana si unor posesori de KTM-uri inscrisi in competitii enduro. In schimb, intre Macin si Tulcea vei beneficia de un drum bine facut, foarte putin circulat si fara prea multe radare intinse pe sosea.
In Olanda a fost inaugurata autostrada fosforescenta
Ai grija in localitati, nici localnicii nu sunt obisnuiti cu un flux prea mare de masini, iar circulatia pe mijlocul soselei pare sport national. Poti admira pe traseu vechile cetati grecesti si genoveze, dar si peisajul din Cheile Dobrogei.
2. Transalpina, singur cu natura
Fostul drum strategic din Carpatii Meridonali este o adevarata bijuterie din punct de vedere al peisajului. Drumul care face legatura intre Transilvania si Oltenia este 90% perfect din punct de vedere al asfaltului, dar devine 100% periculos atunci cand vine vorba de protectia soferilor angrenati in trafic prin montarea parapetilor de siguranta. Viteza prudenta te va ajuta in schimb sa savurezi imaginile edenice cu care te va imbia soseaua de inaltime din centrul tarii.
Intrarea pe soseaua care face legatura intre Sebes si Novaci se poate face si pe la mijlocul traseului, fie dinspre Voineasa, fie dinspre Petrosani. Soseaua de inaltime din muntii Parang se va deschide oficial abia de la 15 mai, vremea capricioasa dand batai de cap atat soferilor, cat si salvamontistilor din Gorj. In orice caz, odata ce ai intrat pe Transaplina, este bine sa ai masina echipata pentru orice surpriza meteorologica.
Nu strica sa iti strecori si cateva haine groase in bagaj. Se pot dovedi salvatoare. Si nu te baza prea mult pe serviciile de cazare din zona odata ce ai trecut de statiunea Montana Ranca. Pana spre Sebes vei intalni doar cateva pensiuni pe traseu. Verifica-ti, de asemenea, si rezervorul!

3. Traseu in Alba
Pentru o vacanta la munte nu-i rau sa iti alegi trasee in Apuseni. Cat de cat, drumurile judetene din zona incep sa fie puse la punct, chiar daca lungimea acestora nu depaseste 100 de km. In cazul in care ai o masina de teren, o prima varianta ar fi traseul Aiud-Buru, cu un ocol Campeni-Arieseni si o eventuala vizita la Rosia Montana. Drumul este recent reabilitat si strabate poalele Muntilor Trascau, prin Cheile Valisoarei. De la soseaua principala poti porni in drumetii sau aventuri off-road. De la Buru se poate continua pe DN 75 spre Campeni si oferta turistica se diversifica: rezervatia Scarita-Belioara; se poate urca pe un drum asfaltat, trecand Ariesul, pe Muntele Bedeleu, schitul Posaga, manastirea Lupsa etc. Din Campeni, traseul tau poate continua pe DN 75 catre la Arieseni si Ghetarul Scarisoara sau pe varianta DJ 762, la Vidra, Avram Iancu. Daca tot sunteti in zona, puteti da o fuga si la Rosia Montana.

4. Itinerariu bucovinean
Drum usor accesibil si incarcat de un peisaj splendid, cum numai culmile Bucovinei iti pot oferi, traseul Gura Humorului-Marginea-Sucevita-Sadova poate fi parcurs in maxim doua ore. Serpentinele blande si starea foarte buna a asfaltului te imbie la drum. Cu toate acestea, este recomandat sa faci popasuri dese. In zona ai salba de manastiri celebre ale zonei: Voronet, Sucevita, Moldovita. Vremea nu iti va face probleme prea mari, agroturismul este in floare, asa ca nu se pune problema sa nu gasesti cazare. Va trebui sa iti verifici rezervorul din cand in cand, chiar daca rulezi pe doua variante de drum national: DN2E si DN17A.

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1846 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005952 (s)