News Flash:

Traian Basescu: Presedintele Romaniei nu poate sa abdice in fata lui Daddy, pentru ca nu este rege

2 Februarie 2018
648 Vizualizari | 0 Comentarii
basescu amendat

Fostul presedinte Traian Basescu atrage atentia, pe Facebook, ca seful statului Klaus Iohannis nu mai are instrumentele necesare nici in numirea directorului SPP si nici in alte situatii, dupa ce a numit-o "fara nici un fel de rezistenta" pe Viorica Dancila in functia de premier.
"Presedintele Romaniei nu poate sa abdice ! Iohannis este in capcana lui Daddy dupa numirea fara cracnire a premierului Dancila. Directorul SPP poate fi numit de Presedintele Romaniei, dar numai la propunerea adoptata prin consens de CSAT. Din pacate, se pare ca Iohannis nu a inteles ca in CSAT are sapte ministri PSD care vor executa dispozitiile lui Daddy la numirea sefului SPP si nu pe ale sale. Directorul SIE se numeste de Parlament, la propunerea Presedintelui Romaniei. Asta inseamna ca, pentru a primi votul majoritatii in Parlament, Iohannis este din nou dependent de Daddy", scrie Traian Basescu pe pagina de Facebook.

Fostul presedinte atrage atentia asupra a doua momente importante: numirile de ambasadori si a sefilor de parchete.

"Si atunci, care a fost ratiunea numirii fara nici un fel de rezistenta a premierului Dancila ? Stiind setea de putere si dorinta lui Daddy de a controla toate institutiile, ma intreb daca Iohannis a decis constient o postura de noncombat sau pur si simplu nu intelege nimic din riscul de a-l lasa pe Dragnea sa-si puna la butoniera toate institutiile statului. Momentul Dancila era unul bun pentru rezolvarea restantelor si pentru scrierea unui “protocol de colaborare institutionala”, mai ales ca urmeaza si numirile de ambasadori si sefi ai marilor parchete. Din experienta o spun, coabitarea cu PSD-ul este cumplita pentru ca singura lor preocupare majora este acapararea totala a puterii si punerea institutiilor sub controlul partidului. Presedintele este singurul care le poate frana setea de putere, daca este dispus sa lupte. Constitutional, Presedintele Romaniei nu poate sa abdice in fata lui Daddy, pentru ca nu este rege", mai spune fostul presedinte.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1304 (s) | 33 queries | Mysql time :0.042727 (s)