News Flash:

Prefectura Neamt a emis ordinul de suspendare din functie a presedintelui Consiliului Judetean, Ionel Arsene

1 Februarie 2018
859 Vizualizari | 0 Comentarii
arsene

Subprefectul de Neamt, Iulian Jugan, a semnat, joi, ordinul de suspendare din functie a presedintelui Consiliului Judetean, Ionel Arsene, dupa ce acesta a fost arestat preventiv, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Prefectura Neamt a emis, joi, ordinul de suspendare din functii a sefului Consiliului Judetean Neamt, Ionel Arsene, dupa ce, luni seara, acesta a fost dus in Arestul Inspectoratului de Politie Judetean Neamt.

„Astazi (joi – n.r.), subprefectul Iulian Jugan a semnat ordinul de suspendare a domnului Ionel Arsene atat din calitatea de consilier judetean, cat si din cea de presedinte al Consiliului Judetean Neamt. Prefectura a trimis comunicarea catre Consiliul Judetean si, in acest caz, misiunea Prefecturii Neamt s-a incheiat. Din cate stiu eu, potrivit procedurilor in astfel de situatii, probabil ca urmeaza ca reprezentantii CJ Neamt sa faca o sedinta extraordinara, in cadrul careia, prin vot, se va decide daca domnul Ionel Arsene va fi sau nu suspendat”, a declarat joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, Gabriel Apetrii, purtatorul de cuvant al Prefecturii Neamt.

Acesta a adaugat ca ordinul de suspendare din functii privindu-l pe Ionel Arsene a fost semnat de subprefect, deoarece prefectul Vasile Panaite este in concediu.
Curtea de Apel Bacau a decis luni admiterea contestatiei facute de DNA, dispunand arestarea preventiva a presedintelui Consiliului Judetean Neamt, Ionel Arsene, pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de trafic de influenta. Instanta de fond a decis initial plasarea lui Ionel Arsene sub control judiciar, insa DNA a contestat masura, iar Curtea de Apel Bacau a dispus arestarea preventiva.

Arsene este acuzat ca, in 2013, ar fi primit o suta de mii de euro de la Gheorghe Stefan pentru a interveni pe langa seful ANI de la acel moment, Horia Georgescu, astfel incat Culita Tarata, in acea perioada presedinte al CJ Neamt, sa fie declarat incompatibil.

Interventia nu si-a atins scopul, iar dupa ce a fost condamnat in Microsoft, Gheorghe Stefan i-a cerut lui Arsene, prin intermediul unui bilet inmanat de fiul sau.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1279 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004493 (s)