News Flash:

Procurorii DNA suspendati. Parchetul General ii respinge lui Onea cererea de recuzare a procurorului/ Negulescu contesta controlul judiciar: Fratii Cosma mint

31 Iulie 2018
674 Vizualizari | 0 Comentarii
dna3

Procurorii Parchetului General au respins cererea fostului sef al DNA Ploiesti, Lucian Onea, de recuzare a procurorului Elena Iordache, cel care instrumenteaza dosarul in care acesta este acuzat, alaturi de Mircea Negulescu, de inducere in eroare a organelor judiciare. Atat Lucian Onea cat si Mircea Negulescu au fost plasati sub control judiciar de catre procurorii Parchetului General, pe o perioada de 60 zile. Ei nu au voie sa comunice intre ei si respectiv cu anumite persoane mentionate in ordonante; nu au voie sa mai exercite profesia de procuror si nu au voie sa detina, sa foloseasca sau sa poarte arme.
Procurorii au decis sa respinga cererea lui Lucian Onea, de recuzare a procurorului Elena Iordache, cel care se ocupa de dosarul in care acesta a fost plasat sub control judiciar, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

De altfel, Mircea Negulescu a declarat, marti, la iesirea din sediul instantei supreme unde a contestat controlul judiciar, ca probele in baza caruia el este acuzat sunt ticluite de Vlad Cosma si ca acesta si sora sa mint. Negulescu mai acuza si ca procurorul de caz ca nu i-a permis sa-si angajeze avocat.

„Doamna procuror avea obligatia sa-mi asigure aparator din oficiu, lucru pe care nu l-a facut. Este o nulitate absoluta pe care eu am prezentat-o ICCJ. Eu i-am explicat doamnei procuror, cand a facut acte de urmarire penala in 50 de minute, extindere, continuari si altele, i-am spus ca resimt nevoia sa-mi dea un termen ca sa-mi angajez un aparator pentru ca erau o gramada de invinuiri care mi se aduceau in 50 de minute. Nu vazusem nimic. (...) Fratii Cosma mint amandoi si o sa dovedesc acest lucru si toate declaratiile din dosar sunt pentru a asigura... Dar nu mai conteaza”, a declarat Mircea Negulescu, la iesirea din sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), unde a contestat controlul judiciar dispus de catre Parchetul General.
In legatura cu acuzatiile potrivit carora el l-ar fi constrans pe fostul deputat Vlad Cosma sa intocmeasca o lista cu alegatori, pentru a cere arestarea preventiva a unui inculpat pentru infractiunea de coruperea alegatorilor, prezentand instantei drept probe, documentele ticluite.

„De unde sa avem noi tabele? I-am facut o solicitare doamnei procuror, sa se sesize din oficiu impotriva lui Vlad Cosma pentru savarsirea mai multor infractiuni - fals in inscrisuri sub semnatura privata, ultraj judiciar si nu mai stiu, pentru ca sunt emotionat, pentru ca doua documente din dosarul respectiv, pe care eu doar le-am vazut in 2015, sunt ticluite de domnul Cosma in sustinerea acuzatiei pe care o face acum. A aplicat o data pe care eu n-am vazut-o in viata mea. Eu nu am vazut documentele in baza caruia sunt acuzat acum. Au fost ticluite probe. (...) Acum, in dosarul acesta le-a ticluit, nu pe cele pe care le-am vazut eu in 2015”, a mai spus Mircea Negulescu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006617 (s)