News Flash:

Traficantul spaniol de cocaina ramane in arest preventiv inca o luna

15 Iulie 2016
959 Vizualizari | 0 Comentarii
arest la domiciliu2
Cetateanul spaniol Rodriguez Cascales Manuel, prins la inceputul lunii martie pe Aeroportul International Timisoara in timp ce ridica un colet cu 12 kilograme de cocaina, ramane in arest preventiv inca 30 de zile, a hotarat, miercuri, Tribunalul Timis. 
"Mentine masura arestarii preventive a inculpatului Rodriguez Cascales Manuel, urmand ca legalitatea si temeinicia masurii arestarii preventive sa fie verificate din nou, inainte de expirarea termenului de 30 de zile prevazut de lege, respectiv data de 11.08.2016", arata documentul de incheiere al Camerei de consiliu a Tribunalului Timis, publicat miercuri. 
Inculpatul poate contesta solutia in termen de 48 de ore, la Curtea de Apel Timisoara. 
Potrivit procurorilor DIICOT Timisoara, care au cerut arestarea preventiva a lui Rodriguez, drogurile au fost trimise, in colete, din Columbia si urmau sa ajunga in Spania, fiind preluate tot de catre columbieni, pentru a le distribui pe piata neagra. 
"Coletele sunt pentru piata din Spania, unde sunt preluate tot de catre columbieni, care le distribuie ulterior pe piata din Spania. Dar pentru a evita depistarea beneficiarilor reali si tara de destinatie, coletele sunt trimise unor persoane identificate anterior, dispuse sa primeasca aceste colete pe numele lor sau a unor apropiati, in tari din Estul Europei, cum este cazul Romaniei", a declarat, in martie 2016, pentru AGERPRES, seful DIICOT Timisoara, Alex Florenta. 
Documentele insotitoare ale coletului mentionau ca acesta contine vopsea de par, dar lucratorii vamali depistasera, prin metode specifice, ca in realitate erau pachete cu praf ce s-a dovedit a fi cocaina. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005988 (s)