News Flash:

Tribunalul a dispus inceperea judecarii fostului primar Ciuhandu pentru abuz in serviciu privind finantarea "Poli"

14 Iulie 2016
849 Vizualizari | 0 Comentarii
ciuhandu
Tribunalul Timis a dispus, miercuri, inceperea judecarii fostului primar al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, a viceprimarul Adrian Orza si a secretarului Ioan Cojocari, alaturi de alti opt angajati ai municipalitatii, pentru abuz in serviciu sau complicitate la savarsirea respectivei infractiuni in cazul finantarii Clubului de fotbal Poli Timisoara, cand acesta era condus de Marian Iancu. 
Instanta a respins "ca nefondate, exceptiile formulate de inculpatii Smaranda Haraciu, Staia Marin, Pintilie Alina, Ciuhandu Gheorghe Coriolan, Mihalache Violeta, Dumitru Mariana, Cojocari Ioan, prin aparatori, cu privire la legalitatea actului de sesizare a instantei, a administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala" si "constata legalitatea sesizarii instantei cu rechizitoriul (...) DNA Timisoara''.
Solutia judecatorilor nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Timisoara in termen de trei zile de la comunicare. 
Gheorghe Ciuhandu, Ioan Cojocari, Smaranda Haracicu, Violeta Mihalache, Delia-Ileana Dumitru, au fost trimisi in judecata pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Adrian Orza, Mirel Munteanu, Alina Pintilie, Mariana Dumitru vor fi judecati pentru complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, iar Martin Staia si Nicusor Miut, pentru aceeasi fapta de complicitate insa in forma continuata. Toti cei 11 inculpati au fost trimisi in judecata in stare de libertate. 
Procurorii DNA au retinut ca acordarea unor sume de bani ''in mod abuziv si contrar prevederilor legale in vigoare, in perioada 2008-2011, din bugetul local al municipiului Timisoara, in cuantum total de 27.100.000 lei, catre S.C. Politehnica Timisoara S.A. (...) nu au servit intereselor comunitatii, ci doar pe acelea ale unui grup privat de interese organizat in jurul clubului de fotbal, finantarea fiind ilegala''. 
Un raport al Curtii de Conturi a aratat ca finantarile pentru clubul timisorean de fotbal, venite din partea Consiliului Judetean si Primariei Timisoara, au fost ilegale, iar prejudiciul total creat este de aproape 30 de milioane de lei. 
DNA Timisoara i-a pus sub acuzare pentru abuz in serviciu si pe fostul presedinte al Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, precum si pe secretarul administratiei judetene din perioada respectiva, Petrisor Nadastean, tot pentru finantarea Poli Timisoara, prejudiciul creat in acest dosar ridicandu-se la 9,5 milioane de lei. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1101 (s) | 33 queries | Mysql time :0.039061 (s)