News Flash:

Toti cei 1.400 de arbori din viitorul parc OPENVILLE au ajuns la Timisoara. Pot fi admirati in vecinatatea ansamblului

26 Aprilie 2018
718 Vizualizari | 0 Comentarii
01

1.400 de arbori care vor înfrumuseţa arealul viitorului parc din ansamblul Openville au ajuns la Timişoara. Copacii, din specii variate şi spectaculoase, au înălţimi impresionante, de până la 13 metri, iar unii dintre aceştia au câteva tone în greutate. Pentru transportul arborilor de la pepinierele din nordul Italiei au fost necesare peste 500 de tiruri, în perioada noiembrie 2017 – martie 2018.
Până la momentul amenajării parcului din cel mai mare proiect mixt din vestul ţării, arborii au fost plantaţi temporar, pentru aclimatizare, în vecinătatea Openville. Copacii au înflorit şi înfrunzit, oferind în această perioadă un spectacol cromatic deosebit.
Majoritatea arborilor au înălţimi mari şi vor impresiona publicul prin dimensiuni, forma coroanelor şi coloritul frunzelor în diferite perioade ale sezonului de vegetaţie. Printre aceştia se numără: fagi pendulari şi piramidali, platani, diverse varietăţi de arţar, stejari, castani, brazi, pini, carpeni de tip spalier sau cu formă piramidală, pruni şi duzi ornamentali, magnolii şi multe alte specii. Cei mai înalţi arbori sunt teii şi cedrii, cu înălţimi de până la 13 metri. Mai mult, unii tei au vârste de până la 50 – 60 de ani.
Arbori au fost plantaţi şi în zona clădirilor de birouri şi în perimetrul noii parcări supraetajate.
Zona verde din ansamblul Openville va fi cel mai mare parc suspendat din ţară, urmând a fi amenajat, în acest an, peste viitoarea parcare subterană a proiectului. Parcul a fost conceput de peisagişti italieni şi români, aceeaşi echipă care a realizat spaţiul verde impresionant al ansamblului urbanistic Palas Iaşi, primul proiect mixt realizat de compania IULIUS.
Prima etapă de dezvoltare a ansamblului Openville va fi finalizată în trimestrul patru al acestui an şi va include: 100.000 mp de birouri clasa A, o suprafaţă suplimentară de 47.000 mp de retail, un parc de 55.000 mp, un pasaj subteran destinat traficului auto şi noi locuri de parcare.
În prezent, în Openville se lucrează la a treia clădire de birouri şi la noile spaţii de retail, iar în perioada următoare vor începe lucrările la cea mai înaltă clădire din România, la o nouă parcare subterană, precum şi la tunelul auto.
Departament

Galerie Foto

02
openville
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0952 (s) | 22 queries | Mysql time :0.035672 (s)