News Flash:

Tot ce trebuie sa stii despre ibuprofen

15 Aprilie 2015
1176 Vizualizari | 0 Comentarii
Doctorul Tudor Ciuhodaru sustine ca orice medicament luat in doze mari ne poate afecta organismul si ca o pastila de ibuprofen, luata la nevoie, nu o sa ne faca niciun rau.  

"M-am saturat sa vad cum e speriata lumea de ceea ce aude cu privire la efectele ascunse ale algocalminului, de efectele dezastruoase ale aspirinei sau cu privire la superefectele adverse ale ibuprofenului. Breaking news mediatic si un razboi cu medicamentele ieftine, eficiente si care sunt eliberate fara reteta, asa numitele OTC (Over The Counter). Normal ca, daca depasesti doza de 2.400 de mg sau iei cu saptamanile ibuprofen, va creste si riscul de infarct miocardic si accident vascular", sustine conf. dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar urgente-toxicologie, Spitalul "Sf. Ioan" din Iasi.

"Evident ca este eronata ideea ca daca iei ibuprofen o data, la nevoie, pentru o durere de cap, gata, esti si intoxicat. Privind retrospectiv, toate aceste medicamente i-au ajutat enorm pe cei care au urmat un tratament corect. Dar pentru asta e nevoie de educatie pentru sanatate facuta temeinic, de pe bancile scolii. Pana la urma, ca in multe alte aspecte din viata, totul tine de doza", a declarat conf. dr. Ciuhodaru pentru Ring.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1276 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009373 (s)