News Flash:

Alimente care te scapa de calorii

13 Aprilie 2015
1351 Vizualizari | 0 Comentarii
Exista o serie de alimente care contin substante ce favorizeaza arderea grasimilor si accelerarea metabolismului. Noi iti vom spune care sunt acestea, iar misiunea ta este sa le incluzi in dieta zilnica – asa nu va fi nici o tragedie daca nu reusesti sa ajungi in fiecare zi la sala.
Ardeiul iute - Specialistii ne invata sa adaugam ardei iute la gatit pentru a controla apetitul. Asta pentru ca ingredientul-cheie din ardeiul iute – capsaicina – are proprietatea de a reduce senzatia de foame, crescand totodata nivelul de energie. Din pacate, nu putem obtine acelasi efect de pe urma suplimentelor alimentare, asa incat ardeiul iute trebuie consumat in stare pura. Iar daca in mod normal nu te dai in vant dupa mancaruri picante, cu atat mai bine! Studiile arata ca ardeiul iute are un impact mai puternic la cei care il ocolesc de obicei.
Sfat: Adauga la mesele principale o jumatate de lingurita de ardei iute tocat.

Algele marine - Secretul unei siluete suple este sa-ti incepi ziua cu un shake pe baza de alge marine. Cercetatorii olandezi au descoperit ca bauturile obtinute din alge scad senzatia de foame cu 30% si ii ajuta pe cei aflati la dieta sa atinga mai repede starea de satietate. Dupa ingerare, shake-ul din alge se transforma in gel atunci cand ajunge in stomac si creeaza efectul de digerare a mancarurilor solide. Rezultatul: mananci mai putin si te simti in forma! Sfat: Poti opta oricand si pentru suplimente cu alge marine.
Ceaiul verde - Dupa cum bine stii, ceaiul verde este bogat in catechine, substante care stimuleaza arderea caloriilor. Band intre 3 si 6 cesti pe zi (rece sau fierbinte), vei creste cu 40% rata de ardere a energiei celulare si de metabolizare a grasmilor, efect pus pe seama combinatiei de cafeina si flavonoide in componenta ceaiului verde. Acesta mai contine si anumiti antioxidanti despre care se crede ca influenteaza pozitiv leptina – hormonul responsabil cu reglarea apetitului.
Sfat: Inlocuieste cafeaua si celelalte tipuri de ceai cu ceaiul verde si vei vedea cum kilogramele in plus incep sa dispara.
Ouale - Proteinele obtinute din oua au cea mai mare valoare calitativa – depasita doar de laptele matern – si joaca un rol important in controlul greutatii. Potrivit prestigioasei publicatii Journal Of the American College of Nutrition, o omleta din 2 oua la micul dejun ne face sa mancam mai putine calorii in restul zilei si chiar si in urmatoarele 36 de ore.
Sfat: Incepe ziua cu oua si nu vei mai avea nevoie de nici o gustare pana la masa de pranz.

Lamaile - Lamaile contin pectina, o fibra naturala solubila ce arde grasimile stocate de organism si incetineste procesul digestiv pentru a te face sa te simti satul(a) cu putina mancare. Specialistii americani au constatat ca acizii si pectina din componenta lamailor reduc si absorbtia zaharului dupa masa, evitand caderile de glicemie care ofera pretextul pentru o gustare dulce. Desigur, lamaile sunt bogate in vitamina C, care stimuleaza productia de carnitina – un aminoacid ce grabese arderea lipidelor. Studiile au aratat ca persoanele cu un aport adecvat de vitamina C ard cu 30% mai multe grasimi in timpul antrenamentelor fizice.
Sfat: Adauga fructul sau zeama de lamaie la salate si sosuri sau poti picura cateva picaturi intr-un pahar cu apa calduta – vei alunga foamea.
Usturoiul - Oamenii de stiinta din Israel au ajuns la concluzia ca usturoiul nu doar previne ingrasarea, ci favorizeaza chiar pierderea in greutate. Secretul sau consta in proprietatile unei substante numite alicina, cea care ii da mirosul intepator si totodata primul antibiotic natural. Specialistii au observat ca tocmai acest miros puternic stimuleaza centrul de satietate din creier, reducand senzatia de foame. De asemenea, alicina actioneaza si asupra secretiei de adrenalina si a altor hormoni importanti, care, la randul lor, cresc rata metabolica si ajuta la arderea caloriilor.
Sfat: Suplimentele alimentare sunt si ele eficiete si, in plus, te scapa de mirosul de usturoi.
Merele - Toate fructele si legumele grabesc senzatia de satietate, avand un continut mare de apa si fibre. Merele sunt insa de departe cele mai eficiente la acest capitol. Odata ce sunt digerate, ele produc un hormon special (GLP-1) ce transmite creierului semnalul ca foamea a disparut. Studiile au aratat ca persoanele care mananca mere inaintea meselor principale consuma cu 15% mai putine calorii, motiv pentru care aceste fructe sunt ideale in controlul apetitului.
Sfat: Consuma un mar cu 15-30 de minute inainte de a te aseza la masa: te vei simti satul(a) mai repede si nu vei manca mai mult decat ai nevoie.

ceaiul verde ouale lamaile usturoiul merele -
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006029 (s)