News Flash:

Tot ce trebuie sa stii despre CANCERUL de vezica urinara. Primele SIMPTOME sunt…

8 Mai 2017
26764 Vizualizari | 0 Comentarii
cancer vezica
Cancerul de vezica urinara apare ca urmare a multiplicarii anormale a celulelor aflate in peretele acestui organ. Peretele vezicii este format din mai multe straturi, 90% din aceste tumori dezvoltandu-se in stratul superficial care captuseste interiorul vezicii.
Tumorile de la nivelul vezicii pot fi: benigne, necanceroase, care pot fi indepartate si nu pun viata pacientului in pericol, si maligne, canceroase, care trebuie tratate inainte de a se raspandi in musculatura peretelui vezical. Barbatii sunt de 3 ori mai predispusi decat femeile la dezvoltarea acestei afectiuni. Sa aflam, asadar, mai multe informatii despre acest tip de cancer.
Simptome specifice cancerului vezical:
Cele mai frecvente simptome cu care se confrunta o persoana suspectata de cancer de vezica urinara sunt:

Sange in urina – de multe ori, prezenta sangelui in urina nu poate fi detectata decat microscopic. In 80-90% din cazuri, sangele in urina este primul semn al cancerului de vezica;
Dureri la urinare;
Nevoia de a urina frecvent;
Senzatie de arsura sau durere resimtita in zona pubisului sau perineului;
Spasme ale vezicii;
Dureri in partea de jos a spatelui.
Aceste simptome nu semnaleaza obligatoriu prezenta unei tumori maligne, ci pot fi semnele altor probleme mai frecvente, scrie sanatatea.ro. Daca experimentati astfel de simptome, consultati de urgenta medicul pentru ca acesta sa va recomande analizele adecvate si in urma carora se va putea determina afectiunea care sta la originea simptomelor.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1274 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006160 (s)