News Flash:

Cea mai COMUNA GRESEALA pe care o faci cand folosesti PREZERVATIVUL…

4 Mai 2017
1733 Vizualizari | 0 Comentarii
prezervativ
Prezervativul este un tub confectionat dintr-un material flexibil, inchis la unul din capete, utilizat ca protectie in activitatea sexuala. Prezervativele sunt fabricate in diverse forme, dimensiuni, culori si arome. El este o bariera intre sperma si vagin, astfel incat spermatozoizii sa nu fecundeze ovulu, deci sa nu se formeze sarcina.
Istoria lui incepe in urma cu mii de ani, cand oamenii foloseau piei subtiri sau intestine de animale ca mijloc de protectie. De asemenea, in anii 1500 se folosea o panza de in intr-o forma asemanatoare prezervativului pentru a proteja partenerii sexuali de sifilis, o boala ce facea ravagii in acea vreme. Prezervativul, asa cum il stim astazi, a aparut dupa descoperirea unui procedeu de vulcanizare a cauciucului, ce il facea mai rexistent si elastic. Cauciucul a fost ulterior inlocuit cu latex.
Prezervativul este facut din doua materiale: latex sau poliuretan. Cel din latex nu trebuie sa aiba contact cu produse pe baza de ulei, precum cremele de corp, iar lubrifiantii trebuie sa fie pe baza de apa. Prezervativul din poliuretan este alternativa pentru persoanele alergice la latex.
Contactul sexual neprotejat este asociat cu riscul de aparitie a sarcinii negative sau de a contacta boli cu transmitere sexuala. Cele mai cunoscute si periculoase boli de acest tipsunt HIV/SIDA si hepatita. Alte afectiuni sunt chlamydia, gonoreea, sifilisul, candidoza si herpesul genital.
Prezervativul este o masura de contraceptie recomandat in special celor care au mai multi parteneri sexuali. Este cunoscut pentru faptul ca, daca nu se rupe in timpul actului sexual, ofera protectie 100% impotriva afectiunilor cu transmitere sexuala. Totusi, in ceea ce priveste sarcinile nedorite, cele mai recomandate sunt pilulele anticonceptionale.
Studiile arata ca in doar 8% din cazuri se poate intampla ca prezervativul sa se rupa. Dupa un astfel de incident, femeia va aplica un spermicid sub forma de gel sau crema, pentru a reduce riscul de a contacta boli cu transmitere sexuala. Pentru a evita aparitia sarcinii, va folosi contraceptia de urgenta (pilula de a doua zi).
Daca prezervativul se rupe, se poate aplica imediat in vagin un spermicid, sub forma de gel sau crema; spalarea vaginului cu apa si sapun vor reduce riscurile de aparitie a ITS. Pentru prevenirea sarcinii, femeia va solicita contraceptie de urgenta.
Tine cont de faptul ca si prezervativele expira: verifica data utilizarii ca sa nu ai o surpriza neplacuta! sanatatea.ro

prezervativul sarcina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005091 (s)