News Flash:

Top 10 companii ce domina alimentatia in lume

29 Iunie 2018
1141 Vizualizari | 0 Comentarii
companie

In agricultura si industria alimentara sunt angajati peste un miliard de lucratori sau o treime din forta globala de munca. Cu toate ca aceasta industrie este impunatoare, doar un numar mic de companii detin influenta asupra acestui domeniu.

In raportul sau, “Behind the Brands,” Oxfam Internationals-a focusat asupra 10 cele mai mari si influente companii de produse alimentare si bauturi. Aceste corporatii sunt intr-atat de puternice, incat politicile si deciziile acestora pot avea un impact major asupra conditiilor de munca din intreaga lume si in mod special asupra mediului inconjurator.

Agentia de stiri 24/7 Wall St. a efectuat o analiza si a obtinut datele despre venituri, profit net, active si numarul angajatilor din top 10 cele mai mari companii din indistria alimentara. Cifrele au fost recalculate in dolari SUA. Aceste companii sunt considerate cele mai mari datorita catorva indicatori. Toate au venituri calculate in zeci de miliarde de dolari SUA inca in 2013. Cinci din ele au active de minim 50 miliarde US, pe cind patru au inregistrat profit de peste 6 miliarde. Sumar, in aceste 10 companii sunt angajati peste 1,5 milioane de oameni, iar despre cei contractati nici nu se mai pomeneste.

Associated British Foods PLC
Venit: 21.1 mlrd USD Cheltuieli pentru publicitate: N/A Profit: 837 milioane USD Nr. angajatilor: 112 652

Associated British Foods este o companie din Marea Britanie, care si-a facut prezenta globala prin achizitii. Corporatia opereaza cu fabrici de zahar, comercializeaza angro ingrediente si produse alimentare.

The Coca-Cola Co.
Venit: 46.9 mlrd USD Cheltuieli pentru publicitate: 3.0 mlrd USD Profit: $8.6 mlrd USD Nr. angajatilor: 130 600

Coca-Cola este unul din cel mai recunoscut brand din lume. Practic jumatate din bauturele vandute erau sub marca comerciala Coca-Cola.

Groupe Danone S.A.
Venit: 29.3 mlrd USD Cheltuieli pentru publicitate: 1.2 mlrd USD Profit: 2.0 mlrd USD Nr. angajatilor: 104 642

Acest grup francez chiar merita titlul de „prezenta globala”. Cele mai mari piete (dupa vanzari) sunt Rusia, apoi Franta, Statele Unite, China si Indonezia. Cea mai mare parte a produselor prezinta produsele lactate.

General Mills, Inc.
Venit: 17.9 mlrd USD Cheltuieli pentru publicitate: 1.1 mlrd USD Profit: 1.8 mlrd USD Nr. angajatilor: 43 000
General Mills este mai usor recunoscut pe piata Americii de Nord cu brand-uri ca Betty Crocker, Green Giant si Pillsbury. Cu toate acestea, compania obtine materie prima si din alte tari, iar cifra de afaceri o plaseaza cu succes in Top 10.

Kellogg Co.
Venit: 14.8 mlrd USD Cheltuieli pentru publicitate: 1.1 mlrd USD Profit: 1.8 mlrd USD Nr. angajatilor: 30 277

Printre topul companiilor de produse alimentare, Kellogg este cea mai mica dupa venit. Cu toate acestea, compania a obtinut aproape 15 miliarde de dolari SUA din vanzari, avand la dispozitie 30 mii de angajati. In 2012, compania a achizitionat Keebler si Pringles la un pret de 2.7 mlrd USD. Conform informatiei prezentate de Kellogg, aceasta produce peste 1600 diferite tipuri de produse alimentare, inclusiv cereale si biscuiti, care sunt comercializate in peste 180 tari ale lumii.

Mars, Inc.
Venit: 33.0 mlrd USD Cheltuieli pentru publicitate: 2.2 mlrd USD Profit: N/A Nr. angajatilor: 60 000

Mars este unica companie din aceasta lista care este de tip inchis. Marsdetine cateva marci de ciocolate cu renume, printre care: M&Ms, Milky Way, Snickers si Twix. In portofoliul sau mai sunt si o serie de marci de alimentatie generala ca Uncle Ben’s, la fel si seria de gume de mestecat Wrigley.

Mondelez International, Inc.
Venit: 35.3 mlrd USD Cheltuieli pentru publicitate: 1.9 mlrd USD Profit: 3.9 mlrd USD Nr. angajatilor: 107 000

In 2012, Kraft Foods s-a divizat in doua companii separate, Kraft Foods Group si Mondelez. Pe cand Kraft Foods Group a luat brand-urile nord-americane de produse alimentare, Mondelez si-a luat snack-urile si dulciurile, care includ Cadbury, Nabisco, Oreo, Trident si multe altele. Compania a obtinut venituri peste 35 miliarde dolari SUA si detine active in valoare peste 72 miliarde USD.

Nestlé S.A.
Venit: 103.5 mlrd USD Cheltuieli pentru publicitate: 3.0 mlrd USD Profit: 11.2 mlrd USD Nr. angajatilor: 333 000
Aceasta companie dupa mai multi criterii isi merita locul in acest top. Nestlé este cea mai mare din lista companiilor prezentate, cu peste 92 miliarde franci elvetienii venit obtinut in anul precedent. Iar numarul enorm de angajati demonstreaza cat de mare este aceasta corporatie. Nu cred ca este nevoie de mentionat portofoliul vast de branduri cunoscute in lumea intreaga.

PepsiCo Inc.
Venit: 66.4 mlrd USD Cheltuieli pentru publicitate: $2.5 mlrd USD Profits: 6.7 mlrd USD Nr. angajatilor: 274 000

Pe langa brandurile detinute de apa dulce ca Pepsi, Mountain Dew si Gatorade, PepsiCo detine si cateva alimentare ca Tostitos, Doritos, Quaker si multe altele.

Unilever Group
Venit: 68.5 mlrd USD Cheltuieli pentru publicitate: 7.4 mlrd USD Profits: 6.7 mlrd USD Nr. angajatilor: 174 381

Produsele Unilever nu sunt limitate doar la categoria bauturilor si mancarii. Compania mai comercializeaza si produse de igiena personala si pentru uz casnic. Dar, numai in 2013 business-ul cu bauturi racoritoare si alimentare a adus companiei 23 miliarde Euro din totalul venitului de 50 miliarde Euro. Printre brandurile cunoscute se includ Lipton tea, maioneza Hellmann’s si inghetata Ben & Jerry’s.

Evident, informatia prezentata este doar ceva superficial si n-am reusit sa Va prezentam mai detaliat despre fiecare corporatie sau brand in parte. Chiar si asa, Va puteti deja crea o imagine clara despre sutele de miliarde obtinute intr-oo industrie strategica, care pana la urma este gestionata de catre un numar mic de companii internationale.


mars inc pepsico inc unilever group
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1109 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004808 (s)