News Flash:

Inca un roman a fost condamnat la pedeapsa cu moartea in Malaezia pentru trafic de droguri

27 Iunie 2018
803 Vizualizari | 0 Comentarii
droguri21

Ministerul Afacerilor Externe anunta ca miercuri s-a judecat recursul in cazul celui de-al doilea cetatean roman condamnat la pedeapsa capitala in Malaysia, pentru trafic de droguri, Curtea Federala de Justitie a Malaysiei confirmand pedeapsa.
Ministerul de Externe transmite ca magistratii Curtii Federale de Justitie a Malaysiei au confirmat pedeapsa printr-o decizie definitiva, fiind epuizate astfel toate caile interne de atac in acest caz.

"Avocatii cetateanului roman urmeaza sa depuna o cerere de gratiere la sultanul statului malaysian in care a fost comisa fapta. Conform procedurilor malaysiene, aceasta cerere va fi analizata de o Comisie de Gratiere, care se convoaca la solicitarea sultanului. MAE precizeaza ca sentinta nu poate fi pusa in aplicare pana cand nu este solutionata cererea de gratiere, iar acest demers poate fi de durata", se arata in comunicatul remis MEDIAFAX.

Sursa citata anunta ca autoritatile romane, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe si al Ambasadei Romaniei la Kuala Lumpur, vor continua demersurile, avand in vedere situatia in care se aduce atingere dreptului la viata al unui cetatean roman.


"Ministerul Afacerilor Externe reitereaza ca, inca de la semnalarea cazurilor, MAE s-a implicat si a intreprins toate demersurile posibile in vederea acordarii de asistenta cetatenilor romani. Ambasada Romaniei la Kuala Lumpur a urmarit in mod prioritar evolutia procedurilor judiciare aferente, s-a consultat in permanenta cu avocatii apararii si a asistat la termenele de judecata. Totodata, reprezentantul cu atributii consulare al misiunii diplomatice a efectuat vizite in penitenciarul in care cetatenii romani executa pedepse privative de libertate, a intervenit si a obtinut facilitati pentru imbunatatirea regimului de detentie aplicat si a mentinut legatura cu familiile apartinatoare din tara", mai transmite MAE.

In cazul primului roman, Curtea de Apel din Putrajaya, Malaysia, a judecat, pe 16 februarie 2015, apelul introdus de Ionut Alexandru Gologan, de 23 de ani din judetul Prahova, arestat pentru trafic de droguri. El a fost condamnat la pedeapsa capitala in prima instanta, pe 16 octombrie 2013, si a decis respingerea apelului si mentinerea sentintei primei instante.


curtea federala malaysiei pedeapsa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008112 (s)