News Flash:

Toate porturile din Constanta au fost inchise

13 Decembrie 2016
956 Vizualizari | 0 Comentarii
port in ceata
Manevrele navelor au fost suspendate in cursul noptii de luni spre marti in toate porturile constantene din cauza vantului puternic, ce sufla la rafala cu viteze de peste 65 km/h, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit autoritatilor portuare, operatiunile au fost sistate in porturile Midia, Constanta Nord si Constanta Sud - fluvial, incepandcu ora 03.00, deoarece vantul sufla cu viteze de 50 - 60 km/h la tarm, iar in larg poate atinge si depasi 70 km/h.
Activitatea a fost apoi oprita marti dimineata, de la ora 08.00, si in portul Mangalia. Tot din cauza vantului puternic a fost restrictionata si deplasarea convoaielor de barje pe CanalulDunare - Marea Neagra, prin ecluza de la Agigea catre portul Constanta Sud - fluvial. In aceasta situatie, pentru siguranta, navele aflate in rada exterioara trebuie sa stea cu motoarele pornite, evitand astfel intrarea in deriva.
Totodata, vasele aflate la cheu trebuie sa-si intareasca legaturile cu tarmul, sa asigure om de veghe si trebuie sa stea in permanenta cu semnalele luminoasesi sonore in functiune. De altfel, Autoritatea Nationala de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting tip Cod Galben, valabila pentru judetul Constanta, pana la ora 11.00,care prevede intensificari ale vantului ce vor depasi, local, la rafala 55 - 65km/h.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005015 (s)