News Flash:

Presedintele PSD face primul atac asupra multinationalelor din tara

12 Decembrie 2016
1693 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu dragnea31
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a deschis un front impotriva companiilor cu capital strain in primele declaratii pe care le-a facut dupa anuntarea PSD ca si castigator net al acestor alegeri cu 45% din voturi.


Intr-o declaratie la Realitatea TV, Liviu Dragnea a spus, intrebat fiind ce intentii are in politica economica in perioada urmatoare, ca face o marturisire pe care nu a mai facut-o la alte mijloace mass-media. El a spus: „Stiti ca sunt pescar pasionat si-mi place pestele. Am fost acum doua saptamani in piata Obor si intrebam de crap si de caras. Si mi s-a oferit, iata, ce crap din Spania avem, ce caras frumos din Ungaria (...). Dar din Romania ce aveti? Am intrebat si mi s-au aratat cateva stiuci amarate.



Dar Romania are un bazin hidrografic urias, de ce nu putem producem local? Asta este astazi cea mai mare problema in Romania”, a   declarat Dragnea. El a continuat: „Noi trebuie sa ne intrebam de unde consumam apa, gaze, electricitate? De la firme straine care duc profiturile in stranatate. Noi vrem sa facem o Romanie unde sa producem local ceea ce avem nevoie”, a mai spus presedintele PSD.


Aceasta este prima declaratie agresiva contra multinationalelor in contextul in care in Ungaria si in Polonia partidele de la putere trec deja la rascumpararea companiilor de utilitati vandute investitorilor strani.
In Romania, Apa Nova, detinuta de francezii de la Veolia, este subiectul unei anchete a procurorilor privind majorarea abuziva a tarifelor la apa rece.


Furnizarea de electricitate este in mainile italienilor, cehilor si germanilor, iar compania Enel care are distributia si furnizarea de energie inclusiv in Bucresti, a fost acuzata, in cadrul unor anchete parlamentare, ca nu si-ar fi indeplinit planul de investitii.

dragnea firme straine veolia majorarea abuziva
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 42 queries | Mysql time :0.006558 (s)