News Flash:

Toata lumea trebuie sa stie asta: De ce nu trebuie sa bei apa in timp ce mananci

31 Ianuarie 2017
947 Vizualizari | 0 Comentarii
bea apa cu sare
Obisnuiesti sa bei apa in timp ce iei masa? Iti oferim cateva motive bune pentru care trebuie sa renunti imediat la acest obicei.

Dilueaza sucul gastric

Stomacul secreta acizi digestivi care asigura buna digestie a alimentelor. In plus, acesti acizi au un rol important in distrugerea agentilor infectiosi care sunt asimilati in corp prin intermediul alimentelor consumate. In momentul in care bei apa, acesti acizi sunt diluati, ceea ce inseamna ca ei nu mai pot functiona la parametri normali. Din aceasta cauza, sistemul digestiv este dat peste cap - apar crampele abdominale si senzatia de balonare, potrivit clickpentrufemei.ro.

Reduce cantitatea de saliva

Pana cand ajung in stomac, alimentele sunt descompuse inca din cavitatea bucala cu ajutorul salivei. Totodata, saliva stimuleaza stomacul sa produca enzime digestive cu scopul de a digera mai bine alimentele consumate. Insa cand bei apa in timp ce mananci, saliva este diluata, moment in care stomacul primeste semnale slabe ca ar trebui sa produca mai multe enzime digestive.

Cauzeaza aciditate

Daca obisnuiesti sa bei apa in timp ce mananci si in acelasi timp te confrunti cu aciditatea stomacala, de vina ar putea fi acest obicei nesanatos. Intrucat sistemul digestiv este dat peste cap, stomacul continua sa absoarba apa pana cand ajunge la saturatie. Apoi apa asimilata incepe sa dilueze sucul gastric, numarul enzimelor digestive scade, ceea ce duce automat la aparitia problemelor de digestie si, implicit, la declansarea arsurilor stomacale.

Creste cantitatea de insulina din corp

Consumul de apa in timpul mesei stimuleaza organismul sa secrete mai multa insulina, exact ca in cazul in care ai consuma alimente cu un indice glicemic mare. Acest lucru se intampla din cauza ca organismul nu poate digera alimentele destul de bine. Acest proces duce automat la cresterea nivelului glicemiei din sange, dar si la depunerea caloriilor consumate sub forma de grasimi.

cauzeaza aciditate
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006775 (s)